Assistent-scheidsrechter M. (Michael) Evers
Assistent-scheidsrechter R. (Richard) Uiterwijk

VVOG Harderwijk te sterk voor vv Heino

1e helft

De Groenen speelden in dezelfde opstelling als afgelopen week tegen Pelikaan S. In het eerste kwart van de wedstrijd pakte VVOG direct het initiatief zonder tot grote kansen te komen. Wel dwong het wat corners af, maar die leverden weinig op. Na een kwartier kwam VVOG toch op 0-1: de aalgladde Elikia Mbinga was zijn directe tegenstander te slim af en gaf de bal pasklaar op Khalid Tadmine die de Heino doelman met een droog schot van dichtbij passeerde. In de 20e minuut was het echter alweer gelijk. Balverlies van Daniel van Warven werd vakkundig uitgespeeld door de thuisploeg, waarbij Stan Heetkamp van dichtbij de 1-1 op het bord zette. Daarna was VVOG even van slag en kreeg Heino nog een tweetal kansen, maar sterk keeperswerk van Manuel Hoogewoning voorkwam erger. In het vervolg van de 1e helft kreeg ook VVOG nog enkele grote kansen, waarbij doe doelman van Heino enkele zeer fraaie reddingen liet zien. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten.

2e helft

Bart Hoeve mocht in het veld komen voor Daniel van Warven en ook de tactiek werd iets omgegooid. Voorin wisselden de aanvallers wat vaker van positie en doordat VVOG wat minder hoog druk zette werden de ruimtes ook wat kleiner. Hierdoor werd de angel eruit gehaald bij vv Heino, terwijl VVOG wel vele kansen wist te creëren. In de 56e minuut dacht VVOG op voorsprong te komen nadat Mbinga Joshua Patrick vrij voor de keeper wist te zetten. Joshua passeerde de keeper, maar de bal rolde net naast en Mbinga kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Vrij snel daarna besliste VVOG toch het duel. Eerst schoot Joshua Patrick vanaf de rand van de 16 de bal hoog in de touwen en vrij snel daarna schoot Mike van de Laar een vrije trap feilloos binnen (1-3).

In het vervolg van de wedstrijd kreeg VVOG nog een handvol grote kansen, maar de doelman van Heino liet zich met enkele knappe reddingen niet meer verschalken. Ook Heino was een paar keer dichtbij de 2-3, maar de verdediging van VVOG was telkens attent. Een dik verdiende overwinning voor VVOG.

Nabeschouwing

VVOG is voetballend gelukkig weer op stoom gekomen en er zijn fases waar ook de neutrale toeschouwer erg kan genieten. Met name de tweede helft speelde VVOG erg sterk en mocht Heino de handen dichtknijpen dat het bij 1-3 bleef. De Harderwijkse formatie heeft goed zicht op plek 4 in de eindrangschikking en heeft nog vier punten nodig om deze plek definitief veilig te stellen. Of dat nog iets oplevert hangt af van de resultaten van de concurrentie. Komende zaterdag speelt VVOG thuis tegen vv Buitenpost dat nog volop strijd tegen degradatie. In de heenwedstrijd werd met 2-1 verloren, dus VVOG heeft nog wat recht te zetten. Let op: deze wedstrijd begint pas om 18.00 uur en na afloop zullen de vertrekkende spelers in het zonnetje gezet worden. Uw support is dus meer dan welkom!

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Elikia Mbinga Elikia Mbinga 3
Mike Van de Laar Mike Van de Laar 2
Floris Mulder Floris Mulder 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.