VVOG A1 sluit competitie winnend af tegen WHC A1

27 April 2008 / Redactie /

In de laatste competitieronde stond o.a. de wedstrijd WHC A1 - VVOG A1 op het programma. Voor beide teams stonden er geen belangen meer op het spel. VVOG won in Wezep verdiend van het reeds gedegradeerde WHC met 1-3. FC Zutphen A1 werd door een 5-0 overwinning op Alcides A1 kampioen en promoveert naar de 2e Divisie.

VVOG begon met de volgende opstelling:
1. Sander Blom  2.Roy Niebeek  3.Reijer Roelofsen  4.Arjen van der Meulen  5.Wilco Jansen  6.Gerjan Visser  7.Andy de Wit  8.Furkan Erikci  9.Steffan Hendriks  10.Lars Kerver 11.Bernard van Panhuis.
Wissels: Christiaan de Smalen, Jasper Brouwer en de niet geheel fitte Stijn van Merkestein.
Niet inzetbaar waren Farouk Djemili, Dominique Denzel en Ewout Mulder.

VVOG A1 kreeg de opdracht mee om de wedstrijd snel te beslissen en geen averij op te lopen door blessures en kaarten. Dit omdat volgende week de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e Divisie wordt gespeeld. Vanaf het begin liet VVOG op het redelijk goed bespeelbare hoofdveld op een zonovergoten sportpark Mulderssingel goed combinatievoetbal zien. Toen de wedstrijd, die overigens uitstekend werd geleid door de heer Bekken, een kwartier oud was stond VVOG al met 0-2 voor. In de 8e minuut opende Steffan Hendriks de score door snoeihard een goed genomen corner van Bernard van Panhuis binnen te schieten. Zes minuten later was het opnieuw Hendriks die de WHC doelman wist te passeren. Deze treffer kwam tot stand na een prima pass van Andy de Wit op de vrijstaande Van Panhuis die zijn inzet zag gestopt door de doelman. De terugkomende bal werd beheerst door Hendriks binnengeschoven. VVOG nam wat gas terug tegen WHC dat de eerste helft slechts één kans kreeg door een slordigheidje van de Harderwijkse verdediging maar Sander Blom bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost te zijn.

Ondanks waarschuwingen van de technische staf in de rust begon VVOG de 2e helft te nonchalant. Dit werd in de 51e minuut afgestraft toen een WHC speler ongehinderd de aansluitingstreffer kon binnenkoppen uit een hoekschop. Vlak daarna verzuimde de VVOG verdediging opnieuw kordaat in te grijpen waardoor keeper Sander Blom ten koste van een overtreding buiten het 16 meter gebied erger moest voorkomen. Toen de goed spelende Lars Kerver in de 59e minuut de 1-3 scoorde uit een voorzet van Furkan Erikci was het verzet van de Wezepers gebroken en zat de wedstrijd op slot. Andy de Wit en Bernard van Panhuis zagen hierna geen kans om vanuit kansrijke posities de score uit te bouwen. Vervolgens speelde VVOG de wedstrijd zonder kleerscheuren uit en kan het zich de komende week gaan voorbereiden op de nacompetitie. De 1e ronde wordt zaterdag a.s. op sportpark de Strokel gespeeld.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.