VVOG A1 promoveert niet naar 2e Divisie

3 Mei 2008 / Redactie /

VVOG A1 is er niet in geslaagd om de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e Divisie, die in Harderwijk werd gespeeld, te winnen. In een halve competitie tussen de periodekampioenen VVOG A1, Urk A1 en Hoogeveen A1 werd Hoogeveen A1 eerste en plaatste zich hiermee voor de 2e ronde en laatste ronde.VVOG speelde de eerste wedstrijd, die 2 x 25 minuten duurden, tegen Hoogeveen dat de 3e periode had gewonnen. In de 17e minuut opende Hoogeveen de score door een toegekende vrije trap onhoudbaar voor keeper Sander Blom in de kruising te plaatsen. Vier minuten later mocht VVOG ook een vrije trap nemen. Ewout Mulder legde de bal breed op Steffan Hendriks die met een droge knal in de rechterbenedenhoek de stand weer gelijktrok (1-1). Na de korte rust was het VVOG dat op jacht ging naar een tweede treffer maar het was 10 minuten voor tijd Hoogeveen dat opnieuw op voorsprong kwam. Ditmaal reageerde de verdediging van VVOG niet goed op een snel genomen vrije trap. De tijd hierna was tekort om nog iets te wijzigen in de 2-1 achterstand.

Door deze onverwachte nederlaag moesten er de nodige risico’s genomen worden in de tweede wedstrijd waar Urk de tegenstander was; er moest met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden en dan nog was men afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Hoogeveen A1 – Urk A1.

VVOG kwam in de 19e minuut op voorsprong door Ewout Mulder uit een scrimmage na een corner van Bernard van Panhuis. In de 38e minuut viel echter het doek voor VVOG A1 toen de snelle linkerspits van Urk A1 de gelijkmaker wist te scoren.

Omdat Hoogeveen A1 de derde wedstrijd met 3-0 van Urk A1 won behouden zij kans om te promoveren naar de 2e Divisie terwijl Urk en VVOG het komend seizoen weer uitkomen in de 3e Divisie.
VVOG A1 kan zich nu in alle rust gaan opmaken voor de bekerfinale tegen Union A1 uit Malden. Deze wedstrijd wordt zaterdag 7 juni a.s. op het sportcomplex van HSC '21 te Haaksbergen gespeeld.
Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.