Europees kampioenschap bij VVOG

31 Maart 2014 / Bestuur VVOG / Algemeen

Zaterdagavond 5 april begint dit internationale landentoernooi voor vrouwen onder de 19 jaar bij VVOG met de wedstrijd Nederland-Turkije

De KNVB en UEFA organiseren dit toernooi in de eliteronde van het Europees Kampioenschap in nauwe samenwerking met VVOG en DVS'33. 

Aan dit toernooi doen mee: Nederland, Turkije, Ierland en Oostenrijk. 

Op zaterdagavond 5 april vindt op onze VVOG accommodatie de openingswedstrijd Nederland-Turkije plaats.

Wij zijn bijzonder vereerd om dit toernooi samen met de KNVB/UEFA en DVS'33 te mogen organiseren en hopen op veel publieke belangstelling.  

De selectie van het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar voor de eliteronde in eigen land is bekend. De onderstaande achttien speelsters hebben van KNVB-coach André Koolhof een uitnodiging ontvangen voor de beslissende EK 2014-kwalificatiewedstrijden in Ermelo en Harderwijk. Om de Europese eindronde in Noorwegen te bereiken, treedt de ploeg in groep 5 deze landen tegemoet: Turkije (zaterdag 5 april, 18.30 uur bij VVOG in Harderwijk), Ierland (maandag 7 april, 19.30 uur bij DVS'33 in Ermelo) en Oostenrijk (donderdag 10 april, 19.00 uur, opnieuw op het terrein van DVS'33). 

De selectie bestaat uit deze speelsters:

Lucie Akkerman (sc Heerenveen), Vera Berends (FC Twente), Lisa Bosveld (FC Twente), Sharon Bruinenberg (PEC Zwolle), Lauren Delleman (Ajax), Tiny Hoekstra (sc Heerenveen), Dominique Janssen (Essen Schonebeck), Inessa Kaagman (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Simone Kets (PEC Zwolle), Danielle Kuikstra (sc Heerenveen), Kim Mourmans (R. Standard de Liège), Corine Peels (CTO Eindhoven Talent Team), Jill Roord (FC Twente), Kyra Scheggetmann (PEC Zwolle), Laura Strik (CTO Eindhoven Talent Team), Renate Verhoeven (PSV / FC Eindhoven) en Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag).

De stand-bylijst bestaat uit deze zeven speelsters:

Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), Chelly Drost (sc Heerenveen), Marthe van Erk (CTO Eindhoven Talent Team), Jeslynn Kuijpers (PSV / FC Eindhoven), Nienke Olthof (sc Heerenveen), Michelle Vrieling (ADO Den Haag) en Ilse van der Zanden (CTO Amsterdam Talent Team).

Na de succesvolle eerste kwalificatieronde in september 2013, waarin Vrouwen onder 19 won van Bosnië en Herzegovina (2-0), Malta (3-0) en Servië (3-0), wachten nu dus de laatste horden, met in het vizier het EK in Noorwegen van 15 tot 27 juli van dit jaar. De zes landenteams die in de eliteronde als eerste eindigen in hun groep, krijgen de zekerheid van het Europese toegangsbewijs. Ook de beste nummer twee - het land met het beste resultaat tegen de nummers één en drie van de desbetreffende groep - is komende zomer van de partij. Noorwegen is als gastland automatisch al geplaatst en maakt straks het deelnemersveld van acht compleet.

Kaarten
Kaarten voor het bijwonen van de wedstrijden in groep 5 van de eliteronde zijn te reserveren per e-mail. Dit kan via evenementen@dvs33.nl voor wat betreft de wedstrijden in Ermelo (Sportpark DVS'33) en/of via webredactie@vvog.nl voor het bezoeken van een of meerdere van de interlands in Harderwijk (Sportpark De Strokel). Vermeld hierin je contactgegevens en om welke wedstrijd(en) het gaat. Tickets kosten EUR 4,- voor een zitplaats op de hoofdtribune en EUR 3,- voor overige (staan)plaatsen. Groepen vanaf tien personen betalen slechts EUR 2,- per persoon. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de kantines van DVS'33 en VVOG. Kijk voor meer info en het volledige speelschema op onsoranje.nl, dvs33.nl of vvog.nl.

Behalve de klapper Nederland-Turkije op zaterdagavond, wordt op onze accommodatie op maandagavond 7 april om vijf uur 's middags de wedstrijd Oostenrijk-Turkije en op Donderdag 10 april om zeven uur 's avonds de wedstrijd Turkije-Ierland gespeeld.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief