Kennismaken met......

14 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

De 3e aflevering van "Kennismaken met" handelt over nieuweling Modou Nyiang.

Modou is geboren in Gambia, waar hij tot zijn 9de jaar woonde. Zijn ouders vestigden zich in Apeldoorn waar hij in zijn jeugd na schooltijd altijd op een trapveldje in Zuid te vinden was.

Hij begon in clubverband te voetballen bij A.S.V. Alexandria, dezelfde club waar ook - inmiddels teamgenoot bij VVOG - Pernely Biya begon. Zonder het van elkaar te weten zetten ze bij die club hun eerste schreden op het voetbalveld zoals zoveel kinderen uit hun buurt in Apeldoorn Zuid. Modou wel vijf jaar eerder dan Pernely.

Modou speelde er maar een jaar en ging toen bij de vereniging A.V.V. Columbia in Apeldoorn voetballen. Daar werd hij ontdekt door Vitesse waar hij de jeugdopleiding doorliep. Niet met het uiteindelijke succes dat hij gehoopt had. Hij ging terug naar zijn oude vereniging Columbia alvorens zijn onmiskenbaar talent hem bij de jeugd van Go Ahead Eagles in Deventer bracht. Vandaar ging hij in een tussenjaar terug naar zijn oude club Columbia waarna zijn voetbalkwaliteiten wederom werden onderkend; nu door zaterdaghoofdklasser C.S.V. Apeldoorn. Daar speelde hij 4 seizoenen in de hoofdmacht.

Hoewel hij ook wel eens in de spits heeft gespeeld, het postuur en de wendbaarheid heeft ie er zeker voor, gaat zijn voorkeur toch uit naar het spelen op de flanken. Rechts of links maakt hem niet zoveel uit. Pikt zijn doelpunten mee. Vorig jaar een heel belangrijke met Apeldoorn tegen WHC waardoor VVOG mede daardoor - zonder beslissingswedstrijden te hoeven spelen - behouden bleef voor de hoofdklasse. Hij hoopt ook bij zijn nieuwe club beslissend te kunnen zijn.

Zijn laatste jaar bij Apeldoorn was een minder jaar voor hem. Hij kreeg weinig kans bij de trainer en belandde af en toe zelfs op de bank. Daar zag ie ook de wedstrijden tegen VVOG.

Hij vond VVOG altijd al een goed voetballende vereniging maar vorig jaar zag ie op de Strokel dat zijn team echt werd weggetikt door VVOG. Dat maakte indruk op hem. Hij houdt ervan in aanvallend ingestelde ploegen te spelen. Dat was een belangrijke reden om na een eerste contact voor VVOG te kiezen. Modou heeft er na de eerste weken plezier in. Hij onderkent dat er bij VVOG naast kwaliteit ook strijdbaarheid in het team zit. Die combinatie geeft hem alle vertrouwen in een mooie plek in het linkerrijtje.

Helemaal mooi is het dat ie bij VVOG is verenigd met Apeldoornse buurtgenoot Perry Biya waardoor zij samen op en neer van Apeldoorn naar Harderwijk kunnen reizen voor de wekelijkse - momenteel bijna dagelijkse - trainingen. Over de reistijd doet hij niet moeilijk. Volgens Modou is het met de Ferrari slechts 20 minuten…

Modou heeft zojuist de opleiding Sport en Bewegen afgerond en heeft als gediplomeerd sportleraar/begeleider zijn eerste sollicitatiebrieven uitgestuurd.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief