Kennismaken met......

18 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

In deze editie een kennismaking met Pernelly Biya, aanvaller van beroep......

Pernelly Biya - roepnaam Perry - is één van de jonge nieuwe aanwinsten van VVOG. Met zijn 20 jaar en toch al twee jaar ervaring in de zaterdag hoofdklasse hoopt ie VVOG dit jaar vleugels (de linker) te geven.

Geboren in Congo (met een grote C..) kwam hij, twee maanden jong, met zijn ouders naar Nederland. Hij groeide op in Apeldoorn. Ging al heel jong voetballen. Bij Alexandria - om de hoek bij het ouderlijk huis - speelde hij zijn eerste wedstrijdjes.

Zijn talent bleef niet onopgemerkt. AGOVV, toen nog betaald voetbalvereniging, pikte hem op.

Op 18-jarige leeftijd verkaste hij naar hoofdklasser WHC in Wezep waar hij meteen in het eerste jaar een basisplaats veroverde. In het tweede jaar werd ook hij onderdeel van de financiële strubbelingen van deze vereniging. Dat tweede jaar bij WHC werd voor hem een jaar om heel snel te vergeten. In de afgelopen winter speelde hij nog een proefwedstrijd voor de Graafschap. Maar uiteindelijk werd het deze zomer toch VVOG. Hij hoefde niet lang na te denken toen VVOG hem vroeg in Harderwijk te komen spelen. Zijn talenten ontplooien in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal vindt hij toch het mooiste wat er is.

Perry speelt het liefst aan de linkerflank maar heeft in zijn verleden ook wel als aanvallende middenvelder (op 10) gevoetbald. Hij ziet zichzelf het meest als voorbereider van goals en minder als afmaker. Toch hoopt ie wel zijn doelpuntjes mee te pikken. Met zijn snelheid en getructheid gaat ie voor het gevaar van links zorgen.

Zijn eerste indrukken van zijn nieuwe vereniging zijn positief; leuke gasten, goeie trainer en een mooie club. Hij ziet een aantrekkelijke mengeling van jonge talentvolle spelers en ervaren hoofdklasse-voetballers.

Voor een voorspelling voor komend seizoen moet je niet bij Perry zijn. Hij waagt zich daar niet meer aan. In het verleden bij AGOVV en WHC had ie het altijd mis. Maar hij voegt er wel heel snel aan toe dat ie er alle vertrouwen in heeft.

Perry woont in Apeldoorn en volgt aan de Saxion Hogeschool in Deventer de HBO-opleiding Sport en Management.

Hij hoopt later met zijn studie werkzaam te kunnen zijn bij een betaald voetbalorganisatie of bij een van de bekende sportmerken.

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief