Kennismaken met...........

24 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

In de vervolgserie Kennismaken met..... een ontmoeting met Harry van Wilgenburg

Harry van Wilgenburg, geboren en getogen in Ermelo, was op heel jonge leeftijd al behept met het voetbalvirus. Vanaf zijn 6de jaar speelde hij zijn eerste wedstrijdjes bij FC Horst. Steeds in jeugdelftallen waar hij als jongste tegen altijd oudere tegenstanders speelde. Toen ie 9 jaar was had ie er tabak van en wilde hij wel eens met vriendjes spelen die even oud waren als hij.

Hij ging bij DVS’33 spelen. Zijn ontluikend voetbaltalent werd daar door FC Utrecht ontdekt. Hij speelde enkele jaren in de jeugdopleiding en dat bleek best een opgave. De dagen waren intensief en stonden volledig in het teken van school en heel veel voetbal. Een combinatie die voor iemand van 13-14 jaar pittig kan zijn. Het werd allemaal wat veel en opgeteld bij zijn prive-omstandigheden besloot Harry na 2,5 jaar terug te keren naar de vriendjes van DVS’33. Hij werd meteen geselecteerd voor de A1 en mocht meetrainen met het eerste. De klik met de club bleek echter toch niet optimaal en hij besloot het jaar daarop naar FC Horst terug te keren. Daar speelde hij vanaf zijn 18de 7 jaar onafgebroken in het eerste.Hoewel FC Horst inmiddels in de eerste klasse speelt, zocht Harry toch nog een uitdaging om in de hoofdklasse zijn talenten te testen. Toen VVOG hem vroeg, viel alles op zijn plaats. En het mooie is ook nog dat de Strokel vanaf zijn woning in Ermelo dichterbij is dan sportpark de Adelaar in Horst.

Harry houdt ervan, met behoud van het plezier in het voetballen, topprestaties te leveren. Dat kan bij VVOG. Hij heeft het goed naar zijn zin, leuke groep, scherpe trainingen, goede indruk van de trainer, leert veel en merkt dat de details op hoofdklassenivo heel belangrijk worden.

Met zijn sterke fysiek (weinig blessuregevoelig), zijn goede inspeelpass en lange bal hoopt hij op speelminuten in het eerste. Zijn voorkeurspositie is centraal achterin maar hij kan ook, als het echt moet, als verdedigende middenvelder uit de voeten.

Harry hoopt dat er dit jaar wat te vieren valt met VVOG. Met een vader die bier brouwt en in alle soorten (meer dan 1000) en maten bier verkoopt, zit een rondleiding en een proeverij met het team er dan misschien nog wel een keer in. (voor de liefhebber; http://www.burgbieren.nl).

Onder het motto „voor elk wat pils” bespreekt Harry graag zijn voorkeuren. Hij houdt het op Winterbok (Burgbok) of een Springbokje voor de lente. Een keer per jaar moet voetbal wijken, dan is ie noodzakelijk op het Bierfeest van Burgbier in Ermelo.

Zich eerst maar eens bewijzen. Dat is de belangrijkste doelstelling in zijn eerste jaar bij VVOG. Hij heeft er alle vertrouwen in. Op kunstgras voetbalt ie met plezier. Bij FC Horst verloor hij nog nooit op kunstgras! En laat nou de Strokel ook kunstgras hebben…

Na zijn opleiding aan de Hogeschool Utrecht waar hij commerciële economie studeerde, werkt hij nu als accountmanager bij Teeling Petfood in Harderwijk.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief