Kennismaken met....

10 September 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

In de serie Kennismaken met...., eindigen we met niemand minder dan Reijer Roelofsen

Het eerste wat een Harderwijker met de naam Roelofsen gevraagd wordt, is „van welke?”.

Reijer Roelofsen is van „Reijer van de jachtwerf”. Niet te verwarren met de „Reijer van de helling” (wel familie, maar dat zijn de Roelofsen bijna allemaal; de opa van Reijer had 14 broers en zussen, dan gaat het hard).

Voor de vader van onze Reijer - ook Reijer - kwam voetbal nooit echt op de eerste plaats, daar kan ie het voetbalvirus niet van hebben overgenomen. Het moet dan wel zijn gekomen van genoemde opa - u raadt het al; ook Reijer - Roelofsen. Opa speelde bij OKB in Harderwijk. OKB? Geloof het of niet; de afkorting van „Op Klompen Begonnen”.

Reijer is met zijn 24 jaar dus een Harderwieker in hart en nieren en VVOG-er vanaf de F-jes. Op 20-jarige leeftijd maakte hij een uitstapje van 4 jaar naar v.v. Hierden, maar nu is ie weer op het thuishonk teruggekeerd.

Hij noemt zichzelf een „Strokelventje”. Heeft zijn jeugd heel veel op de Strokel doorgebracht samen met zijn voetballende vrienden Thomas, Rick, Lars en Laurens. Hij komt ze nu weer tegen in de huidige selectie van VVOG. Zijn terugkeer naar zijn oude voetbalmakkers voelt vertrouwd en hij heeft er hartstikke veel plezier in. Zijn ambitie is om zich de komende jaren in het eerste elftal te spelen als centrale verdediger en om aan te geven hoe groot zijn ambitie is, zou hij zelfs wel linksbuiten willen spelen ..(opgelet Perry/Oussama!). Hij gunt zich de tijd voor het verwerven van een plek in het eerste. Hij ziet hoe zijn voormalige kompaan in de verdediging van Hierden Jan Jurrien Hop zich al na een seizoen ontwikkeld heeft bij VVOG. Jan Jurrien is in die zin een voorbeeld voor zijn eigen ontwikkeling.

Zijn fysiek, groot en sterk, zijn kopkracht, balaannames en man tegen manverdediging acht ie zijn sterke punten. Reijer voetbalt sober, zijn devies is; bal afpakken en inleveren bij een medespeler. Je hebt het moeilijk als je hem tegenover je hebt. Hij geniet ervan een tegenstander uit te schakelen. Hij is van het type kuitenbijter.

Hij heeft het naar zijn zin bij zijn oude, nieuwe club. Er is veel veranderd/verbeterd tijdens zijn 4-jarige afwezigheid. Kunstgras, een prachtige gerenoveerde kantine en nieuwe kleedruimten. Het ziet er allemaal prima uit. Hij is blij en trots terug te zijn.

Reijer heeft in de eerste vier weken al veel opgestoken van de nieuwe trainer. Hij noemt hem duidelijk, rustig maar toch heel gedreven en geeft goed aan hoe hij het wil hebben. Hij leert overigens ook op iedere training van zijn medespelers.

Het linkerrijtje moet volgens hem haalbaar zijn voor de club met zo’n rijke voetbalhistorie. Hij is trots op die historie, het stimuleert hem om mee te helpen daaraan een voortzetting te geven. Hij voelt zich met zijn groen-witte hart (met een streepje rood eroverheen) schatplichtig.

Reijer studeert bedrijfskunde en koppelt zijn studie met de praktijk door regelmatig aanwezig te zijn op de Jacht- en Scheepswerf R. Roelofsen en Zn ( http://www.jachtwerfroelofsen.nl) waar hij de rol van Zn vervult.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief