Hoe is het nu met: Mats Zwart

15 September 2014 / Redactie / Jeugd

Gedurende het seizoen zoeken we een aantal talenten die in het verleden vanuit de VVOG-jeugd zijn gescout en nu voor een andere (prof)club uitkomen.

De eerste in de serie die we opzoeken is Mats Zwart. We bezoeken hem thuis op een dinsdagavond. Als we vroeg in de avond arriveren is Mats, hoe kan het ook anders, aan het voetballen. Met zijn broertje Binc, die momenteel in de E3 van VVOG speelt.

Mats is 10 jaar, en dit seizoen aan z’n tweede jaar bij PEC Zwolle begonnen, hij speelt in de E1. In februari 2013 kreeg hij een uitnodiging voor een clinic van PEC Zwolle, en in juni werd bekend dat Mats in het nieuwe seizoen bij PEC welkom was, in de E2. Het was een goed seizoen voor de blonde aanvaller, in 12 wedstrijden scoort hij ongeveer 36 keer!

Het was trouwens wel een hele overgang voor Mats. Er wordt 3 keer per week getraind, er is veel aandacht voor discipline. Er is een soort rooster voor wie moet helpen met de bidons en dat soort zaken. Ook het niveau en tempo is erg hoog, maar daar was Mats snel aan gewend vertelt hij. Meerdere keren per seizoen wordt Mats gemeten en gewogen. Er zijn ook regelmatig gesprekken met de trainers over wat goed gaat en waar nog verbetering nodig is.

Wat er bij Mats goed gaat, dat weet-ie gelijk te vertellen: stiftjes, doelpunten en acties maken. Omschakelen bij balverlies is een aandachtspunt, maar dat gaat nu al veel beter. Het allerbelangrijkste is, ook bij PEC, plezier in het spel. En dat heeft Mats volop, het liefst is hij elke dag bij PEC Zwolle te vinden. Maar ook naar VVOG gaat hij nog met veel plezier, om te kijken naar de training van z’n broertje bijvoorbeeld.

Zijn doel? Profvoetballer worden uiteraard, het liefst bij Barcelona of Real Madrid. Hou het plezier en enthousiasme vast, wie weet komt het ooit zover. Leuk je gesproken te hebben Mats, veel succes in het nieuwe seizoen!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief