Tom Vledder behaalt Unicum bij Unicum en maakt de 100 vol!!!

15 September 2014 / Redactie / Algemeen

We moesten er even op wachten, maar uiteindelijk heeft Tom Vledder (29) een mijlpaal bereikt in zijn carierre bij het vijfde. Afgelopen zaterdag scoorde hij in Lelystad zijn 100e treffer in de met 3-6 gewonnen wedstrijd tegen Unicum 5. Hiervoor had hij maar 148 wedstrijden nodig. En passant speelde middenvelder Frank de Vries, beter bekend als Jamaar, zijn 200e wedstrijd!

Voor Tom begon allemaal in het seizoen 2007-2008 met zijn eerste goal tegen DVS. In dat seizoen maakte hij maar 5 doelpunten in 20 wedstrijden en waren de meningen over de nieuwe spits verdeeld. In dat seizoen kreeg hij ook zijn bijnaam sTom, vanwege domme overtredingen en nutteloze loopacties........maar in het seizoen dat volgde leerde Tom zich aanpassen aan het baltempo en scoorde er lustig op los en was zijn status als goalgetter geboren. Hoogtepunt was het seizoen 2011/2012 waarin hij 20 keer scoorde in 19 wedstrijden. 

Zoals het meestal gaat met ouder wordende spelers, stelde ook Tom zich in de laatste jaren meer in dienst van het elftal, maar pakt elk seizoen toch gauw nog zo’n 12 a 15 doelpuntjes mee. Net als zijn grote voorbeeld Dennis Bergkamp, kennen wij Tom vooral van zijn pijlsnelle dribbels, zijn verfijnde traptechniek en koelbloedigheid voor de goal. Dat laatste liet hij afgelopen zaterdag ook weer zien door bij een stand van 2-2 de verantwoordelijkheid te nemen en feiloos een penalty binnen de palen te schieten. 

Vooral in de derbys tegen de mannen uit Ermelo laat Tom zien waar het omgaat. Getergd als hij dan is, heeft hij in deze wedstrijden al menig hattrick gemaakt. Dit fanatisme leidde een paar jaar geleden tot een dieptepunt in zijn carriere toen hij een tegenstander van Zwart Wit een dubbel beenbreuk bezorgde door een schot te blokken. Zijn mooiste goal naar eigen zeggen is de 4-3 in de laatste minuten tegen DVS na een mislukte voorzet van Dirk Nijveld. 

En op de vraag of hij ook lelijke doelpunten heeft gemaakt? Lelijke goals bestaan niet. 

En zijn nieuwe doel binnen het vijfde? De eerstvolgende goal maken. 

En zijn belangrijkste goal? Maakt niet uit, of de eerste of de laatste.

En deze antwoorden geeft precies weer hoe hij tot deze ultieme prestatie is gekomen. Tom, namens het vijfde en heel VVOG willen we je van harte feliciteren met dit behaalde resultaat!

PS. Nog een kleine nabrander van je medespelers. Lelijke goals mogen dan wel niet bestaan, maar lelijke missers wel (zoals die ene voor open goal tegen Prins Bernhard op veld 5) 

PS2. Mocht u meer willen weten over het sterrenensemble van het vijfde verwijzen wij u graag door naar www.vvog5.nl of de facebookpagina https://www.facebook.com/#!/pages/VVOG-5/229058237105391.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief