De Jeugd heeft de toekomst !

13 Oktober 2014 / Redactie / Algemeen

De TimeFlex Football Academy gaf het VVOG jeugdvoetbal een enorme boost. Nu willen we maximaal voetbalplezier en maximale talentontwikkeling verankeren.

De ontwikkeling van het jeugdvoetbal was bij VVOG een aantal jaren geleden op de achtergrond geraakt. Onder aanvoering van Henk Drost werd in VVOG in Opmars een warm pleidooi geschreven om het jeugdvoetbal bij VVOG weer prioriteit te geven. De TimeFlex Football Academy heeft een enorme boost gegeven aan het terugkrijgen van maximaal voetbalplezier én aan talentontwikkeling. Maar we wisten ook dat wat we wilden bereiken met onze jeugd en hoe dat moesten worden bereikt, verankerd zou moeten worden. Niet alleen op papier maar ook in alles wat we zaterdags, op de trainingen en in de regio willen laten zien. Gerrit Hup (Hoofd Jeugdopleiding VVOG) herschreef daarom het Technisch Jeugdplan.

We willen bij VVOG verzorgd en aanvallend voetbal zien met zoveel mogelijk lokale/regionale spelers die bij onze club de jeugdopleiding hebben genoten. Voetbalbeleving en spelvreugde is onze passie, doelpunten maken onze ambitie.  De VVOG jeugdopleiding wil toonaangevend zijn en een regionale functie hebben. We willen iedere speler zo veel mogelijk tot zijn/haar recht laten komen, het speltechnisch niveau verbeteren en zorgen voor een optimale doorstroming van jeugdspelers én behoud van talentvolle jeugdspelers. De nadruk voor dit seizoen ligt op  6 instrumenten namelijk:
1. De trainingsjaarplannen
2. Scouting
3. De ING Voetbalacademie (voorheen TimeFlex Football Academy)
4. De ING Keepersacademie (voorheen TimeFlex Keepers Academy)
5. Een spelersvolgsysteem, en
6. De organisatie van de ING Voetbalacademie jeugdtournooien.

1. De Trainingsjaarplannen.
Binnen het jeugdvoetballeerproces kan een training alleen goed uitgevoerd worden als er gewerkt wordt vanuit een vasthoudend idee en een herkenbare visie vanuit VVOG. Alleen dan kan bij jeugdspelers het voetbalvermogen gericht worden verhoogd. Dat gebeurt door een planmatige trainingsopzet waarin er aandacht is voor aanvallen, verdedigen, omschakelen, technische vaardigheden, tactisch inzicht en handelingssnelheid. Een belangrijk aspect hierbij is voetbalbeleving en spelvreugde van elke jeugdspeler, op welk niveau dan ook. Om onze doelen te bereiken zal elke jeugdtrainer volgens dit trainingsjaarplan moeten werken. De bewaking hiervan vindt plaats door de coördinatoren en het Hoofd Jeugdopleiding, Gerrit Hup. Er is zowel voor de E- en F pupillen als voor de junioren en D-pupillen een trainingsjaarplan geschreven. Bij de E- en F pupillen staat de basistechniek voorop. Voor de oudere leeftijdsgroepen wordt meer ingezoomd op de hoofdmomenten aanvallen, verdedigen en omschakelen. De trainingsjaarplannen zijn inmiddels door de coördinatoren aan alle jeugdtrainers verstrekt.

2. Scouting.
Begin dit jaar is er bij VVOG intern scoutingsapparaat opgericht om de ontwikkeling van alle jeugdspelers nog beter en sneller te ontdekken. De interne scouting door deze mensen heeft er toe geleid dat er diverse jeugdspelers nu op een hoger niveau ingedeeld zijn op basis van hun ontdekte talenten. Deze scoutingswerkzaamheden mogen dan ook als succesvol betiteld worden. Ook dit seizoen zullen de jeugdteams meerdere malen door interne scouts met een bezoek vereerd worden.

3. De ING Voetbalacademie .
De ING Voetbal Academie biedt aan alle C,D,E en F spelers de mogelijkheid om op vrijdagmiddag hun technische vaardigheden te verbeteren, ofwel maximaal voetbalplezier en maximale talentontwikkeling.Tijdens deze training wordt rekening gehouden met de belastbaarheid m.b.t. de wedstrijd op zaterdag. De trainingen zijn altijd op vrijdag middag van half vijf tot half zes voor de E en F Pupillen en van half zes tot half zeven voor de C junioren en D pupillen
De data van de ING Voetbal Academie zijn: 17 en 31 oktober 2014, 3, 7, 14 en 21 november 2014. En in het nieuwe jaar 6, 13, 20, 27 maart 2015 en 3, 10, 17 en 24 april 2015
Spelers van de C selectie (C1 en C2) zijn verplicht hieraan deel te nemen op 31 oktober, 14 november, 6 en 20 maart, 3 en 17 april. Spelers van de D selectie (D1 en D2) zijn verplicht deel te nemen op 17 oktober, 7 en 21 november, 13 en 27 maart, 10 en 24 april.

3. a. De ING Voetbalclinics met het eerste elftal.
Het is een enorm succes, de jaarlijkse voetbalclinics met de F pupillen, het G-voetbal en de meisjes- en dames. Ga maar na, je traint met je helden, 's avonds met de stadionlichten aan en op het hoofdveld. We krijgen vele positieve feedback van ouders en kinderen op deze happening. Bovendien zorgt het voor een prachtige binding tussen onze jeugd en het eerste elftal (dames- en heren). De eerste ING Voetbalclinic is al snel want op dinsdag 21 oktober kunnen alle F-pupillen er aan mee doen. Verzamelen om kwart over zes en vanaf half zeven start het feest.

4. De ING Keepersacademie.
Voor alle A t/m E jeugdkeepers is er de ING Keepers Academie. Deze biedt de mogelijkheid aan de jeugdkeepers zich verder te ontwikkelen. De keeperstrainingen vinden op het hoofdveld plaats op dinsdagavond van 18.45 – 19.45 uur en wel op de volgende data:
14 en 28 oktober 2014, 4, 11, 18 en 25 november 2014. En in het nieuwe jaar  3, 10, 17, 24 en 31 maart 2015 en 7, 14, 21 en 28 april 2015. Vanaf 24 maart 2015 mogen de 2e jaars F-pupillen aansluiten. Voor de A t/m E jeugdselectiekeepers is deze keeperstraining verplicht.

5. Spelersvolgsysteem TALENTO.
Talento geeft VVOG en hun trainers de mogelijkheid om binnen één integraal systeem de prestatie van team en speler inzichtelijk te maken. Alle informatie is voor iedere betrokkene, indien geautoriseerd, beschikbaar en kan op een eenvoudige manier gedeeld worden. Voor VVOG ligt het functioneel beheer bij Dennis Schafthuizen. Dennis wordt hierbij ondersteund door Hetty ten Brink. Dennis is op dit moment druk bezig om autorisaties te verstrekken aan betrokkenen zoals b.v. trainers en coördinatoren. Het gebruik van Talento is dit seizoen voor de selectietrainers verplicht. Zij hebben hiervoor inmiddels instructies ontvangen. De trainers van de overige teams hebben ook de mogelijkheid om gegevens van hun team in Talento vast te leggen. Echter voor deze trainers is er voor dit seizoen nog geen verplichting voor gebruik, ook is het vullen van Talento wel aan te bevelen. Zie voor een demonstratie en handleiding www.talentovoetbal.nl. 

6. Organisatie van de ING Voetbalacademie jeugdtoernooien.
Binnenkort zullen we hier nadere informatie over geven.


 

 


 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief