Groene shirts in Burkina Faso

26 Oktober 2014 / Redactie / Algemeen

Waarschijnlijk staat Burkina Faso niet op je verlanglijstje als land waar je graag nog eens naar toe wilt, maar mocht je daar toevallig eens zijn dan kun je daar inwoners met échte VVOG-shirtjes tegenkomen!

Dankzij de behulpzaamheid van o.a. Harm Holstege zijn er namelijk een paar tassen met VVOG-tenuetjes (shirts en broekjes!) mee gegaan op het schip richting Burkina Faso en zoals je op de foto’s kunt zien: ze zijn er aangekomen en worden vol trots gedragen door de leerlingen van een agrarische school naast de dorpjes Oualana en Kofila (wie kent ze niet?!). Deze leerlingen dragen de tenuetjes tijdens het sporten. Uiteraard hebben Harm en ik er zorg voor gedragen dat alleen kwalitatief goede kleding werd opgestuurd. Via deze manier krijgen jouw shirtjes een mooi tweede leven en geloof me... jullie zijn trots om met mooie VVOG-kleding te lopen, maar deze kinderen zijn er nog véél trotser op! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer kleding opsturen, dus wees zuinig met je kleding! Ook als je weet dat je volgend seizoen toch weer wat nieuws krijgt! De tenues zijn hoogstpersoonlijk afgeleverd en verdeeld door de directeur (een vrijwilliger) van stichting ASAP. Deze stichting zet zich in voor een betere toekomst van kinderen in Burkina Faso. In zo’n 17 jaar tijd heeft deze kleine stichting al veel succesvolle ontwikkelingsprojecten op gebied van onderwijs, gezondheid, dorpsontwikkeling, economie en milieu uitgevoerd.

Ik heb vorig jaar met mijn eigen ogen in Burkina Faso kunnen zien wat voor fantastisch erk deze stichting levert. Het geld wat zij binnenhalen wordt niet doelloos weggegeven, maar over elke cent wordt nagedacht hoe die zo ingezet kan worden, zodat de inwoners de waarde van die ene cent kunnen vergroten en daarmee o.a. hun eigen gezondheid en die van anderen kunnen bevorderen. Want uiteindelijk is het doel dat deze dorpen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen zorgdragen voor een gezonde samenleving. Deze mensen verdienen zeer goede hulp, want als je weet hoe de gemiddelde levensstandaard daar is (weinig voedsel, geen fatsoenlijke kleding, krakkemikkige huisjes, zeer slechte hygiëne, mensen die doodgaan aan malaria, etc. ,etc.) dan verwacht je veel ongelukkige mensen. Het tegendeel is waar. Deze mensen kunnen veel van ons leren als het gaat om een beter levensonderhoud, maar wij kunnen ook zeker van hen leren als het gaat om optimaal genieten van hetgeen wat je hebt.

Als je een filmpje (3,5 minuut) wilt zien van mijn projectreis in Burkina Faso, klik dan op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=pzPnbAhwPTY

Als je meer wilt weten of stichting ASAP, klik dan hier: http://www.asap-foundation.org/nl/

Mocht je interesse hebben om eventueel iets te doneren (geld, materiaal, kennis, ...), of nog vragen hebben over de stichting, dan kun je altijd contact met mij opnemen! 

 

Met Burkineze groet,

Robin van Uhm (o.a. speler VVOG 3)
rvanuhm@caiway.nl

p.s. Harm, bedankt! En natuurlijk ook de sponsoren van de kleding!

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief