VVOG-er Lars van Wetering wint CWS Straatvoetbal

8 Juli 2008 / Redactie / Algemeen

door Kees Grovenstein

De finale van het CWS Straatvoetbal is op 28 juni in zes categorieen beslist. De categorie jongens t/m 12 jaar kon door de regen in de ochtend echter niet helemaal uitgespeeld worden op De Markt. Tijdens het inhaalprogramma greep F.c. De Kaaskoppen met C1 speler Lars van Wetering de winst.
Voor het inhaalprogramma werd door Veld 42 en Stichting Welzijn Op Maat uitgeweken naar Stadsweiden. Onder het toeziend oog van vele ouders en jongeren werd door acht teams een regelrechte topfinale gespeeld. Met geweldig voetbal, oogstrelende combinaties en een enorme passie streden de straatvoetballers voor wat ze waard waren. Lars van Wetering voetbalde met Yordi Grovenstein. Samen vormden de twee het team F.c. De Kaaskoppen. Via een tweede plek in de poule voetbalden ze zich naar de halve finale.

Halve finale
In de halve finales stonden vier topteams. In de halve eindstrijd speelden de teams om een plaats in de grote finale.  F.c. De Kaaskoppen stonden tegenover De Harderwiekers (Milan Elich en Laurens Keesman). Na vier minuten strijd verlieten Elich en Keesman zwaar teleurgesteld de straatvoetbalarena. Zij konden zich na hun verlies op gaan maken voor een wedstrijd om de derde plaats, terwijl De Kaaskoppen doorstoomden naar de finale.

Echte thriller
De grote finale werd vervolgens een ware thriller. F.c. De Kaaskoppen moesten het opnemen tegen de DVS-ers. De twee teams hadden in de poulewedstrijden al 0-0 tegen elkaar gespeeld. De teams waren dus aan elkaar gewaagd. Halverwege de finale kwamen De Kaaskoppen op een 1-0 voorsprong en dit leken ze vast te kunnen houden. Echter kwamen De DVS-ers vlak voor tijd op 1-1. Ook de verlenging bracht geen uitsluitsel, zodat penalty's de beslissing moesten brengen. Iedere speler mocht vanaf de middenlijn de bal in het 1 meter brede lege doel proberen te schieten. Daar waar De DVS-ers een strafschop misten, schoten De Kaaskoppen de bal allebei in de goal. Dit betekende dat Kaaskop en VVOG-er Lars van Wetering samen met z'n teammaat Yordi Grovenstein er met de hoofdprijs en de titel 'beste straatvoetballers Harderwijk 2008' vandoor gingen. Dankbaar namen de spelers de door AMO Service en Onderhoud en sportwinkel Coach beschikbaar gestelde prijzen in ontvangst.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.