KNVB gaat werken met nieuw competitie model

1 December 2014 / Redactie / Algemeen

De KNVB streeft al geruime tijd naar een competitiestructuur zonder kunstmatige scheiding tussen amateurvoetbal en betaald voetbal

Voordelen van de nieuwe structuur zijn dat clubs en spelers op het niveau spelen waar zij het beste tot hun recht komen, er een sportieve stimulans is om te verbeteren en ontwikkelen, talenten op het juiste niveau en met de voor hen juiste weerstand zich kunnen ontwikkelen en meer spanning door promotie/degradatie in het gehele Nederlandse voetbal.

Het voorstel dat ingaat in het seizoen 2016-2016 betekent verplichte promotie tussen betaald en amateurvoetbal en een extra landelijke competitie tussen de huidige twee Topklassen en de Jupiler League. Het voorstel voorziet ook in toetreding van beloftenteams van de betaaldvoetbalorganisaties in dezelfde competitiestructuur. Het definitieve besluit over de nieuwe competitiestructuur en de invulling daarvan wordt genomen in de Bondsvergadering op 2 december aanstaande waar afgevaardigden van zowel het amateurvoetbal als betaald voetbal samen besluiten nemen voor het gehele Nederlandse voetbal.

 

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief