Hoe gaat het toch met Niels Nijveld

13 Januari 2015 / Redactie / Nieuws van het eerste

Hoe gaat het toch met onze Niels die al een tijd geblesseerd is. We gaan het u haarfijn vertellen.

Al bijna 150 wedstrijden was hij een niet weg te denken vaste waarde in de achterhoede bij VVOG. Maar nu is ie toch al weer lange tijd de grote afwezige in de wekelijkse basisopstelling.
Hij was weinig geblesseerd in zijn voetballoopbaan, maar begin 2014 was het raak bij de sympathieke 28-jarige linkerverdediger, en goed ook!

Het begon allemaal in een oefenwedstrijd tegen SDCP in Putten op een doordeweekse avond. Het voelde als een overstrekking. Hij liep ermee door maar in de competitiewedstrijd tegen ACV moest hij al snel gewisseld worden. Foute boel. Niels werd Kniels.

Via bevriende sportrelaties kon er met voorrang en heel snel een scan van zijn knie gemaakt worden. Uitkomst een scheur in zijn kruisband maar…. het kon nog wel erger zijn. Misschien was het wel een afgescheurde kruisband. Dat was op de scan niet goed te beoordelen. Diagnose; voorlopig maar een conservatieve aanpak. Krachttraining en rust en daarna langzaam aan weer proberen aan te sluiten.

Maar op een training in april ging ie er weer doorheen. De behandelend orthopeed constateerde een volledig afgescheurde kruisband. Begin mei volgde de operatie en Niels kon beginnen aan zijn herstelproces waar gemiddeld 7 tot 9 maanden voor staan. Eerst zagen we hem op krukken, daarna beetje fietsend en bij aanvang van het nieuwe seizoen al weer met handjes los lopen.
Hij richtte zich op terugkeer in december bij de (plof)kraker tegen DVS maar realiseerde zich al snel dat een overhaaste terugkeer in niemand belang was. Daarbij kwam ook, dat VVOG dit seizoen gespeend blijft van veel blessureleed en slechts een heel beperkte gele kaarten-last met zich meedraagt. De noodzaak tot een (te) haastige terugkeer ontbrak dan ook.

Momenteel bereidt hij zich voor op de tweede seizoenshelft. Hij traint alweer mee, maar verwacht dat het nog zeker een week of vier duurt voor ie weer helemaal wedstrijdfit zal zijn.
Zijn ambitie is onverminderd groot. Op 28-jarige leeftijd wil weer gewoon zijn wedstrijdjes in de basiself van VVOG meespelen. Kniefit is ie al, alleen nu nog wedstrijdfit.
Hij tekent, als alles heel blijft, voor zeker nog een jaar of drie op hoofdklassenivo. Zijn voorkeur gaat uit naar de positie van linker centrale verdediger. Die positie is hem in zijn laatste wedstrijden voor zijn zware blessure uitstekend bevallen. Maar als ie als linksback van waarde kan zijn maalt hij daar niet om.

Niels heeft er de afgelopen zware maanden met steun van de fysio heel veel aan gedaan om zo fit mogelijk te worden. Met de conditie zit het nu al aardig goed, nu nog wat wedstrijdjes en dan zien we Niels straks gewoon nog een periodetitel pakken….

Het is hem van harte gegund!

 

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief