Hoe is het nu met: Thijs Kranenburg

23 Februari 2015 / Jeugdcommissie / Jeugd

Gedurende het seizoen zoeken we een aantal talenten op die in het verleden vanuit de VVOG-jeugd zijn gescout en nu voor een andere (prof)club uitkomen.

We bezoeken Thijs Kranenburg op een doordeweekse avond. Thijs is net 17 geworden, en speelt in de B1 bij PEC Zwolle.

Op 5 jarige leeftijd ging Thijs al op voetbal, bij de dolfijntjes bij VVOG. Via de F6 en F1 kwam hij in de E1 terecht. In 2008 verscheen Thijs op de lijstjes van verschillende profclubs, zodat hij in 2009 zich in de luxe positie bevond om te kunnen kiezen tussen PEC Zwolle en Vitesse. Op voetbaltechnische gronden koos Thijs voor Vitesse. Later bleek hij ook nog bij FC Twente te mogen komen, toen was de keuze echter al op Vitesse gevallen, waar hij 3 jaar heeft gevoetbald. Toen de sfeer daar wat minder werd, is Thijs weer teruggekomen bij VVOG, waar hij kampioen werd met de C1.

In juni 2013 werd bekend dat hij weer bij PEC terecht kon, waar Thijs nu voor het tweede jaar in de B1 speelt. Dit combineert Thijs met het VWO, waar hij in de 4e klas zit.

Thijs speelt het liefste op de nummer 10 positie, waar zijn sterke punten (techniek, dribbels en passing) goed tot z'n recht komen. Hij werkt hard om op fysiek vlak winst te boeken. Bij PEC Zwolle heeft Thijs 4 x per week veldtraining, 1 x per week krachttraining en af en toe een video-analyse.

De komende periode is spannend, omdat na dit seizoen de selectie richting de A1 gemaakt wordt. Om in deze spannende periode af en toe ook te ontspannen houdt Thijs van tafeltennissen, een filmpje kijken en online FIFA te spelen tegen vrienden.

Hij hoopt uiteraard in de A1 terecht te komen, maar mocht dat niet lukken zou hij ook met veel plezier weer naar VVOG gaan, omdat Thijs het daar altijd goed naar z'n zin heeft gehad.

Thijs, hopelijk lukt het je om je droom om profvoetballer te worden waar te maken. Veel succes en plezier daarbij!

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief