Nieuwe doelen, een andere route

2 April 2015 / Technische Commissie / Algemeen

Nieuwe doelen, een ander route. Een aantal selectiespelers gaan in het nieuwe seizoen een andere kant op.

De laatste weken heeft er regelmatig nieuws op de website gestaan van jongens die komend seizoen VVOG komen versterken. De andere kant van de medaille is echter ook dat een aantal jongens gaan afzwaaien en daar willen we ook graag aandacht aanbesteden.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat rasechte VVOG’er Niels Nijveld komend seizoen bij VVOG in een lager elftal gaat voetballen. De kruisbandblessure die hij afgelopen seizoen opliep is toch ingrijpender dan verwacht en belet dat Niels om op hoofdklasseniveau te acteren. Niels is sinds jaar en dag (sinds het seizoen 2008/09) selectiespeler bij VVOG en lange tijd een vaste waarde in de verdediging bij VVOG. Hoogtepunt voor Niels was de promotie met VVOG vanuit de 1e klasse in het seizoen 2010/11. We zullen deze solide linkspoot node missen, maar wensen hem uiteraard veel plezier toe nu hij bij een lager elftal gaat ‘ballen’.

Twee spelers gaan komend seizoen voor ASV Dronten voetballen. Jos Dijkstra keert daarmee na 2 seizoen VVOG terug op het oude nest. Mede door blessures kwam deze rappe rechtsbuiten – men zegt dat hij sneller is dan Jeremy de Graaf - te weinig aan spelen toe. Zijn stap wordt gevolgd door Laurens Christiaan Brouwer. Met uitzondering van het seizoen 2011/12 (uitstapje naar Fc Horst) speelt hij sinds het seizoen 2009/09 voor VVOG. Hoogtepunt was de miraculeuze ontsnapping in het vorige seizoen. Hij gaat naar ASV Dronten toe om meer ‘minuten’ te maken. Beide spelers wensen we heel veel succes in het groen-wit van Dronten.

Ook gaan er komend seizoen twee speler hun geluk beproeven bij de buren uit Hierden. Allereerst is dat doelman Wesley Bies (sinds 2012/13 uitkomende voor VVOG), die het verder heel goed naar de zin heeft bij VVOG maar bij vv Hierden voor zijn kansen wil gaan om 1e doelman te worden. Hoogtepunt was zijn optreden als penaltykiller in het bekerduel tegen SVZW toen hij op onnavolgbare wijze een aantal cruciale strafschoppen wist te keren en op de schouders van Jan-Jurrien Hop het veld verliet. Ook Justin Kuikhoven verruilt het groen-wit van VVOG voor het rood-wit van vv Hierden. Deze speler van eigen kweek komt bij VVOG net iets te weinig aan spelen toe en gaat net als Wesley de sportieve uitdaging aan om meer speelminuten te maken. Beide heren wensen we uiteraard veel succes.

Reservedoelman en gezelligheidsmens Arjen van Ark  kende een rijk voetbalverleden bij clubs van de Noord-Oost Veluwe, zoals Nunspeet, Hierden en Owios en uiteraard kon VVOG in dit rijtje niet ontbreken.  Toch heeft hij nu besloten een punt achter zijn actieve voetbalcarrière te zetten en hangt hij de voetbalschoenen aan de wilgen. Eventueel zien we deze liefhebber komend jaar nog terug in de zaal.  

Eerder al werd bekend dat ‘ijzervreter’ Lennard van den Brink de overstap maakt naar VVA ’71 uit Achterberg. Lennard is de afgelopen vier seizoenen een vaste waarde als rechtsback bij VVOG en hij kiest er nu voor om dichter bij zijn woonplaats te gaan voetballen. Wij zullen zijn strijd en passie node missen. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Richard Haklander, die teruggaat naar zijn jeugdliefde SDVB en vanaf komend seizoen met de fiets naar de club kan gaan, want hij woont bij SDVB ‘om de hoek’. Richard werd vorig seizoen veel geplaagd door blessures, maar dit seizoen laat hij zien van grote waarde te zijn voor het elftal van Ed Engelkes. Wij zijn ervan overtuigd dat VVA’71 en SDVB gaan profiteren van hun kwaliteiten.

Alle spelers die VVOG gaan verlaten bedanken we bij deze alvast voor hun inzet & betrokkenheid bij VVOG!

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief