Onderzoek mogelijke samenvoeging

17 April 2015 / Redactie / Algemeen

Ermelo en Harderwijk gaan praten over samenvoeging zo blijkt uit bijgaand persbericht dat wij zojuist ontvingen en integraal plaatsen.

                                                                   PERSBERICHT

Harderwijk / Ermelo, 17 april 2015

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeenten Harderwijk en Ermelo kondigen hierbij aan een onderzoek te gaan instellen naar een mogelijk samenvoeging van beide gemeenten. Het projectteam belast met het inventariserend onderzoek naar het draagvlak hiervoor draagt de naam:
                                                                        Vrienden Van Onze Gemeente
Het projectteam is de afgelopen maanden in het geheim samengesteld en bijeengekomen en heeft als eerste stap een nieuwe vlag laten ontwerpen. Deze vlag zal vanaf vandaag wapperen op enkele markante plaatsen. In de nieuw ontworpen vlag zijn beide vlaggen gecombineerd. De achtergrond van de vlag van de gemeente Harderwijk is behouden en symboliseert het fundament van de samen te voegen gemeenten. De blauw / gele kleuren, weliswaar in andere tinten, vormen ook het fundament van de huidige vlag van Ermelo. De beeltenissen van Ermelo zijn opgenomen in de nieuwe vlag waarbij de “Witte Pauw” nu een groen / witte staart heeft omdat de kleuren groen en wit beter passen bij de gewenste uitstraling van de gemeenten.


Het initiatief tot het onderzoek inzake de samenvoeging is een uitvloeisel van de intensieve samenwerking van beide gemeenten op tal van beleidsgebieden. De doelstelling is om de komende 5 jaar de fusie volledig voor te bereiden zodat in 2020 op 18 april de samenvoeging gevierd kan worden; tevens de datum dat beide gemeenten dan vieren dat ze 75 jaar geleden werden bevrijd.
Burgemeester Baars van de gemeente Ermelo is positief gestemd over het onderzoek. “Natuurlijk bereid ik me er op voor dat het initiatief qua identiteit van de Ermeloër bevolking op enige weerstand zal stuiten maar ik heb vertrouwen dat de inwoners van Ermelo de toegevoegde waarde van het onderdeel uitmaken van Harderwijk inzien.”
Burgemeester van Schaik van de gemeente Harderwijk ziet vooral veel voordelen: “In veel facetten is Harderwijk groter en vandaar ook dat Harderwijk een nadrukkelijke regiofunctie bekleedt. Deze samenvoeging past in dat beeld.”
Aanstaande zaterdag 18 april zullen beide burgemeesters voor aanvang van de wedstrijd VVOG (uit Harderwijk) – DVS ’33 (uit Ermelo) om circa 14.00 een persconferentie geven op Sportpark de Strokel in Harderwijk. Beide burgemeesters zullen de wedstrijd bijwonen en de mogelijkheid bieden aan de aanwezigen om in gesprek te gaan over dit project.

 

 

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief