ING Keepersacademie eindigt in stijl

12 Mei 2015 / Redactie / Algemeen

Het was de laatste ING Keepersacademie in deze opzet en die periode werd ceremonieel en in stijl afgesloten.

Nog één keer riepen opperhoofd trainer Witte Veer (uch) Arjan Leichtenberg en Klein Oorbel (oeps) Wesley Bies hun mede keepersmanschappen Arjen van Ark, Melvin Betzold, Frans Koornberg, Roberto Sironi en Wim van Schie bij elkaar. Ieder met hun eigen gedachten, omarmden zij elkaar in de u wel bekende YEL-kring. Een lichte snik was hoorbaar, het was good old Wim, man van het eerste uur. Wesley Bies, de animator, ook wel liefkozend Kleine Oorbel genoemd, streek met z'n keepershandschoen -volgens zijn zeggen- een vlieg weg. Wij wisten wel beter. Dit was de avond dat alles samenkomt wat er in die afgelopen jaren aan liefde en energie was ingestoken. Nou...., verbrak Witte Veer, de drukkende stilte.....laten we het nog één keer doen en een luide YEL, iets in de sfeer van OHYESSS ontsnapte aan hun kelen.

Is er volgend seizoen dan niets meer. Integendeel, de VVOG keepers kunnen ook volgend jaar hun kunsten meer dan laten zien maar voortschrijdend inzicht, zegt dat het anders en beter kan en daar gaan we natuurlijk voor.

Van jong (E-pupillen) naar (alles in zijn relativiteit) oud (A-junioren) snoven 23 talenten aan het (kunst)gras en laden zich onder het uitbraken van vervaarlijke kreten op om nog één keer alles uit de kast te halen. Want het ging ergens op. Die laatste avond werden de prijzen verdeeld, werden de jongens gescheiden van de "echte mannen". 

En zo, onder de bezielende leiding van de "opperkeepers" ranselden de keeperstalenten de ene na de ander bal uit hun toch echt niet kleine doel, plukten ze sluiks ballen van aanvallende voeten en moesten ze soms ook de gang naar het net maken.

En na zo'n anderhalf uur was het toch echt gedaan. Getooid onder het rubber van het kunstgras, de haren verwilderd op het hoofd, het zweet van hun gezicht wrijvend kwam daar de man met het eindoordeel.

Witte Veer ging er eens gewichtig voor staan, keek bedenkelijk....om daarna z'n gezicht in een diepe grimas te trekken om te vertellen dat hij en de anderen trots waren op wat ze in het afgelopen seizoen aan vorderingen gezien hadden. We kennen, zo zei hij, geen verliezers, alleen maar winnaars maar soms heb je mensen die net ietsje meer winnaar zijn en dat gold voor:
Reza Haidari van de E-pupillen
Thijs Eggink voor de D-pupillen en C-junioren
Danny Moral voor de B- en C junioren
Als klap op de vuurpijl werd Reza Haidari overall keeperskampioen van het seizoen 2015-2015.
Natuurlijk werd ook sponsor Carosseriefabriek Harderwijk bedankt voor het beschikbaarstellen van de prijzen en de koek en zopie en zo, terwijl de avond zich als een deken over Harderwijk liet vallen, in het flauwe dovende licht van het hoofdveld keken alle manschappen nog één keer en met een zucht achterom. Het was goed maar het deed ook een beetje pijn. En zo gaat dat in het leven, afscheid nemen doet pijn, is al menigmaal bezongen. Maar...het goede nieuws is dat er morgen opnieuw een nieuwe toekomst gloort en die, die is vaak nog mooier.

 


 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief