Spelers VVOG tonen karakter in zware tijden

3 September 2008 / Redactie / Algemeen

bron: De Stentor woensdag 03 september 2008 | 03:22

HARDERWIJK - De bedreigingen aan het adres van hoofdtrainer Jan Boes hebben veel stof doen opwaaien bij de Harderwijkse eersteklasser VVOG. Tijdens het bekerduel met Sparta Nijkerk zat de Almeerder niet op de bank, maar nam assistent-trainer Richard Pel de honneurs waar. Hij zag VVOG een goede wedstrijd spelen tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk en een 1-3 achterstand ophalen tot 3-3, maar dat was niet genoeg om verder te bekeren.

VVOG en Sparta eindigden beiden op zeven punten, maar het betere doelsaldo volstaat voor de Nijkerkers om verder te bekeren.

Het bekerduel werd echter volledig overschaduwd door de afwezigheid van Boes gedurende afgelopen week. Tijdens de laatste twee trainingen hadden Pel en Wim Kroes, trainer van het tweede elftal, voor de groep gestaan. "Met Jan Boes hebben we dagelijks contact en deze week zal de ontwikkeling over zijn wel of niet aanblijven zich verder uitkristalliseren", aldus penningmeester Wim van Schie, die namens de club als aanspreekpunt fungeert.

De VVOG-spelers toonden in het duel met Sparta dat zij de knop om konden zetten. "We waren geschokt en overdonderd, want wie verwacht nu zoiets bij een gemoedelijke club als VVOG waar geen sprake is van veel druk. We gaan ervan uit dat het iemand van het voetbal is, maar het kan ook zomaar iemand anders zijn. Het blijft giswerk. Zeker is dat dit helemaal niet in het voetbal thuishoort", aldus doelman Fabian Bouwman, die ervoor wil waken dat het verhaal een eigen leven gaat leiden. "Het blijft tijdens de training wel in de groep spelen, maar we proberen ons toch op het voetbal te richten."

Adams Sarkodie toonde zich verbaasd door de gebeurtenissen en steekt Boes een hart onder de riem. "Dit is een raadsel voor mij. Ik hoop dat we hem als groep een goed gevoel kunnen geven. Het is jammer en vervelend te gelijk, want de competitie zit er net aan te komen. Het zou niet fijn zijn als Jan Boes af zou haken."

De verdediger ging niet vrijuit bij de openingstreffer door balverlies te lijden op een gevaarlijke plek. Stefan Frederiksen profiteerde namens de bezoekers. Een snelle counter afgerond door Lopes Dinis Magelhaes leek het pleit vroegtijdig te beslechtten maar VVOG kwam terug via Ugur Ayaz en rechtte na de 1-3 van Marco Kints helemaal de rug. Binnen zeven minuten had Peter Blom de achterstand na de pauze met twee treffers weggewerkt. De ingevallen Sven Onland behoedde Sparta echter voor uitschakeling door een knappe redding op een inzet van Edwin van Egteren.

Richard Pel, vorig seizoen nog selectiespeler en nu tijdelijk fungerend als hoofdtrainer, zag dat VVOG weinig ontzag toonde voor hoofdklasser Sparta Nijkerk. "Ik heb ze in de rust al een compliment gegeven voor de getoonde strijdlust", sprak Pel lovend over zijn ploeg. Sparta-coach Henny Lee zag zijn ploeg een redelijke eerste helft, maar een slecht tweede bedrijf afwerken. "Daarom is de uitslag ook terecht. Maar ik denk ook dat het over drie wedstrijden terecht is dat Sparta doorgaat."

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief