Fabian Bouwman is weer thuis bij VVOG

4 September 2008 / Redactie / Algemeen




bron: Het Kontakt

“Als je roept dat je kampioen moet worden, gaat dat alleen maar tegen je werken”

Na een jaartje Spakenburg is Fabian Bouwman (33) weer terug op het oude nest. De Nijkerkse doelman overwoog even een terugkeer naar zijn eerste club NSC, wimpelde aanbiedingen van Bennekom en Flevo Boys af en koos uiteindelijk voor VVOG, waar hij op zijn 23e binnen kwam lopen en vervolgens negen seizoenen onder de lat stond. “Ik voel me hier al weer helemaal thuis.”

Bouwman vertrok in 2007 bij VVOG, nadat hij een aanbieding had ontvangen van de “Blauwen” uit Spakenburg. “Het was duidelijk een sportieve verbetering, anders was ik nooit weggegaan. En achteraf is het ook uitgekomen, want Spakenburg werd kampioen in de hoofdklasse en VVOG degradeerde uit de hoofdklasse.” Toch heeft Bouwman niet al te veel van de festiviteiten in Spakenburg genoten. De keeper kende persoonlijk een minder succesvol jaar. “Ik was samen met Sven Tabarima, afkomstig van DOVO, gehaald en we moesten met elkaar de concurrentie aangaan. Ik kreeg al in de eerste vriendschappelijke wedstrijd een spierscheuring in mijn bovenbeen en lag er 3,5 week uit. Er was geen concurrentie meer en Tabarima deed het fantastisch. Hij maakte bijna geen fouten en was super op de lijn. Hij stopte bovendien de eerste vijf penalty’s!” Bouwman kwam niet meer aan de bak, keepte nog wel de vriendschappelijke- en bekerwedstrijden, maar ondanks dat de club hem erg graag wilde behouden had de keeper in nog een jaar bank zitten geen zin meer. “Als ik fit was gebleven had ik er wel wat tegenover kunnen zetten, maar ik moet eerlijk zeggen dat hij ook een keeper met verzorgder spel is. Ik wilde geen tweede keeper meer zijn want je hangt er dan tussen.”

Bouwman koos derhalve voor een terugkeer naar VVOG, waar op het moment dat hij dat besluit nam ook Henry Timmer nog als doelman zat. “Ik wilde met hem wel de strijd aangaan, maar door zijn vertrek was ik eigenlijk al zeker van mijn positie als eerste doelman. De trainer zei dat er maar één speler was die niet voor zijn plek hoefde te vechten en dat gaf veel vertrouwen.”

De Nijkerker heeft een goed gevoel bij de huidige spelersgroep, al wil hij niet aan een kampioenschap denken. “Dat is een beetje erg hoog gegrepen denk ik. De spelersgroep is nieuw en je ziet dan zelden dat een club in één keer terugkeert in de hoofdklasse. Als je roept dat je kampioen moet worden, creëer je zoveel druk voor jezelf dat je het over je afroept dat het niet lukt. We moeten ons op een periode richten en van daaruit kijken wat er mogelijk is. Als je een elftal vol met hoofdklassespelers hebt, kun je zulke doelen stellen, maar deze groep bestaat vooral uit spelers van 18-22 jaar, een groep midden twintigers en dan nog de ‘oudjes’ Edwin van Egteren en ik. Er zit wel veel talent in de groep, vooral achterin staat het goed. Dit team groeit dan ook elke wedstrijd.”

Bouwman stond door vakantie alleen de duels tegen Barendrecht (1-0) en Roda’46 (2-0) onder de lat. “Tegen Sparta in de beker volgt een echte testcase, maar het zou totaal geen schande zijn als we daar van zouden verliezen.”

De doelman is er nog niet over uit hoe lang hij doorgaat bij VVOG. “Ik bekijk het van jaar tot jaar en laat dat afhangen van mijn motivatie en hoe ik er fysiek voor sta. Maar beiden zijn in orde hoor. Ik ben na een jaar weinig gespeeld te hebben fit en zo gretig als wat”, aldus de Nijkerker die zich in de toekomst wil toeleggen op het keeperstrainervak.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief