Zwaar bevochten zege voor VVOG

8 September 2008 / Redactie / Algemeen

bron De Stentor

door Bert van Plateringen. maandag 08 september 2008 | 03:34

EDE - VVOG heeft zijn debuut gemaakt in de eerste klasse met een overwinning van 2-1 op promovendus DTS'35. Het was een zwaar bevochten zege die pas diep in blessuretijd tot stand kwam.

Voor Veensche Boys begon het nieuwe seizoen met een gelijkspel (0-0) tegen DETO.

De Harderwijkers trokken in Ede fel en agressief ten strijde. Met trainer Jan Boes weer op de bank wilden de groenwitten in een vroeg stadium duidelijk maken hoe de verhoudingen binnen de lijnen waren. DTS, dat vorig seizoen nog twee klassen lager acteerde dan VVOG, kraakte en beefde, maar bleef overeind. Aanvoerder Edwin van Egteren en Peter Blom waren in het eerste halfuur dicht bij een doelpunt, maar de brilstand bleef tot de 42ste minuut op het scorebord. Tegen de verhouding in kwam DTS vlak voor de rust op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Govert van den Visch de bal in het Harderwijkse doel.

Na rust had VVOG moeite om het heft weer in handen te nemen. DTS zorgde voor het grootste gevaar. Het duurde tot de 79ste minuut voordat VVOG de hatelijke nul van het scorebord haalde dankzij een treffer van de hardwerkende Van Egteren. In een tumultueze slotfase kregen beide ploegen kansen op de overwinning. Uiteindelijk was Rick Boersma de gevierde man aan Harderwijkse kant. Hij bezorgde VVOG diep in blessuretijd drie punten.

Voor het vernieuwde Veensche Boys startte de competitie in Vriezenveen met een doelpuntloos gelijkspel bij DETO. Met maar liefst tien nieuwe namen in de selectie was het in de voorbereiding best even wennen aan elkaar. Toch was trainer Eddie Kraaij tevreden over de competitiestart van de Nijkerkerveners. Van de nieuwelingen stonden er drie in de basis. ,,Die kunnen terugkijken op een verdienstelijk debuut bij Veensche Boys'', aldus Kraaij.

Ferdi van de Pol, Daniel de Haan en Wesley Lans knokten zich tegen DETO alledrie naar een voldoende. De komende weken wil Kraaij vooral werken aan het teamverband. Logisch, zou je denken met al die nieuwe spelersnamen. Volgens Kraaij gaat Veensche Boys een rooskleurige toekomst tegemoet. ,,We hebben als groep goed gespeeld. Het collectief heeft een punt behaald tegen DETO. Dat geeft me een goed gevoel.''

Veensche Boys wil zich in de zware eerste klasse D zo snel mogelijk veilig spelen.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.