Kennismaken met Rob van der Sluijs

31 Juli 2015 / Redactie / Nieuws van het eerste

Hij was de eerste die al in maart besloot in het nieuwe voetbalseizoen VVOG te komen versterken. Aan hem de eer deze rubriek dit seizoen te openen.

Pas 28 jaar jong maar al een heel voetballeven achter de rug.

Hij doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Speelde in Jong Oranje onder 19 en 21 en verdedigde als rechtsback de kleuren van FCUtrecht, PECZwolle, Helmond Sport, Eindhoven en AGOVV. Een zware blessure noopte hem drie jaar geleden op 25-jarige leeftijd te stoppen met voetballen op professioneel nivo. Na een revalidatie van 1,5 jaar pakte hij de draad weer op bij FC Breukelen, waarvan de sponsor zijn huidige werkgever is. Met Breukelen promoveerde hij naar de hoofdklasse. Daarin speelde hij zijn wedstrijdjes tot de winterstop.

Onvrede met de trainer zorgde ervoor dat hij besloot uit te zien naar een andere vereniging. Dat kwam voetbalvriend en oud-teamgenoot bij PECZwolle Thomas Vossebelt ter ore en toen ging het rap. VVOG zette zijn voetbalambassadeurs Marco Roelofsen en Bram van Poolen (ook vrienden van Rob) in en zodoende betrad hij afgelopen maart het kunstgras van VVOG om alvast mee te trainen. De vacature, ontstaan door het vertrek van een van de steunpilaren van de afgelopen jaren rechtsback Lennard van den Brink, was daarmee voor het nieuwe seizoen opgevuld.

Als echte voetballiefhebber houdt hij van aanvallend voetbal met een verzorgde opbouw van achteruit. Dat is het type voetbal waarin hij is opgeleid door trainers als Jan Everse bij PECZwolle, Jurgen Streppel bij Helmond Sport, Jan Poortvliet bij Eindhoven en Cor Pot en Remy Reijnierse bij Jong Oranje. Hij zag enkele competitiewedstrijden van VVOG en de manier van spelen van het elitecorps van Ed Engelkes beviel hem. Hij hoopt dit seizoen een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere weg omhoog van VVOG.

Zeven jaar geleden kwam Rob van der Sluys al eens kijken op de Strokel. Met Bram van Poolen stond hij daar langs de lijn. Het was toen voor hem het veld waarop hij in 2006 een interland met Jong Oranje onder 19 speelde tegen Zweden. „ En nu na 9 jaar speel ik er weer!” roept ie in zijn aanstekelijk enthousiasme.

Overigens bij die interland wist hij, als rechtsback, Gregory van der Wiel uit de definitieve selectie te spelen…

http://www.soccernews.nl/news/10543/uploads/uploads/knvb%20logo

Helaas hebben 7 operaties zijn carrière in de bloei geknakt. Hij was via Jong Oranje dichtbij een mooie voetbaltoekomst door interesse van Feijenoord en Hertha BSC. Op 25-jarige leeftijd heeft hij echter zijn maatschappelijke carrière voorrang moeten geven.

Rob werkt nu bij een financiële instelling in Houten (www.abcfinance.nl). Hij kocht met zijn vriendin onlangs in Nieuwegein een woning die momenteel wordt verbouwd en in moderne stijl ingericht.

Met zijn twee linkerhanden staat ie er bij en kijkt ie er naar. Maar het wordt wel mooi, verzekert hij ons.

Tot slot laat hij nog optekenen dat hij VVOG een prachtige vereniging vindt met een mooie staat van dienst in het zaterdagvoetbal en waar alles prima de luxe voor elkaar is.

Rob van der Sluys verveelt geen seconde.

Dat moet de reden zijn dat voetbal hem zoveel contacten en mooie vriendschappen heeft opgeleverd.

Met zijn spontaniteit en open karakter komen daar zeker in zijn VVOG-tijd nog een flink aantal bij!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief