Kennismaken met Richard Gooijer

22 Augustus 2015 / Redactie / Nieuws van het eerste

Na 4 prachtige jaren bij SDCP wilde hij eens wat anders.Hij kondigde al kort na de winterstop zijn bewuste keuze aan.

Dat vond hij aan zijn stand verplicht als aanvoerder van het eerste van SDCP. Het tekent Richard als persoon. Clubgetrouw, open, eerlijk en oprecht en met een groot verantwoordelijkheidsbesef. Hij is een van die voetballers die zich voor meer dan 100% inzet in een wedstrijd. Hij gaat voorop in de strijd. Daar staat ie bekend om bij de verenigingen waar hij zijn kunsten vertoonde.

Dat was vanaf zijn jongste jeugd bij Zuidvogels in geboortestad Huizen, waar hij 5 jaar in het eerste speelde. Zijn stap hoger vond ie bij toenmalig hoofdklasser VVZ’49 in Soest. Daar speelde hij 2 jaar. Als voetballeek zou je zeggen dat hoofdklasser Huizen meer nabij en dus eerder voor de hand ligt. Maar dan legt Richard de ”Huizense doodzonde” uit.Een Zuidvogelaar gaat never nooit niet spelen voor s.v. Huizen!

De blik in zijn ogen zegt voldoende. Dezelfde blik overigens waarmee zijn duidelijke voetbal-standpunten over het voetlicht gebracht worden. Met zijn kenmerkende gedrevenheid discussieert hij graag over het spelletje. Als 29-jarige routinier heeft ie de kneepjes van het amateur-voetbalvak wel zo’n beetje onder de knieën (hij is redelijk tweebenig). Hij praat c.q. onderwijst daar graag over en hoopt die trics & trucs weer door te kunnen geven aan de jongste bedienden in het elftal.Zijn keuze voor VVOG maakte hij heel rationeel. Andere hoofdklassers in de buurt (hij woont met vriendin in Almere) waren NSC en VVOG. Met NSC zou hij weer in de Hoofdklasse A komen te spelen en hij vond de tijd rijp om de hoofdklasse C eens aan het gespierde lijf te ervaren. De clubs daarin kent ie natuurlijk (hij houdt alles bij o.a. via zijn favoriete site Voetbal op Zaterdag) maar hij heeft er nooit tegen gebald. Daarnaast is VVOG een club met een rijke historie en wordt er verzorgd voetbal gespeeld. Inkoppertje dus!

Hij kwalificeert de huidige spelersgroep als gretig en enthousiast. Er zit voldoende voetbal in. Dat is zeker bij balbezit goed te zien. Maar voetballen doe je niet alleen in balbezit. Bij balbezit van de tegenstander zijn er volgens Richard nog wel wat stappen te maken met het team. Dat bewezen de laatste oefenduels. Het wordt natuurlijk ook belangrijk hoe deze groep een teleurstelling gaat opvangen. Die eigenschap wordt pas lopende het seizoen getest.Hij hoopt zijn ervaring te kunnen inzetten om er dit jaar een periodetitel uit te kunnen slepen.

Richard kenmerkt zich als een gedreven voetballer, fysiek sterk, ervaren en zelfverzekerd. Hij pikt als verdediger graag een doelpuntje mee.Hij doet nog een bekentenis; hij kan niet stilzitten. Laat dat nu verdraaid goed uitkomen als je in het dagelijks leven gymleraar bent!Hij geeft les op een VMBO in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Daar besteedt ie ook een deel van zijn tijd aan de stagebegeleiding van leerlingen van de ALO.

Als de voortekenen niet bedriegen - de clubtrouw van meerdere jaren bij zijn vorige verenigingen -  gaat VVOG nog minimaal enkele jaren veel plezier beleven aan deze uiterst gemotiveerde, serieuze, geroutineerde, sterke verdediger. Dat serieuze verdwijnt overigens wel onmiddellijk na de wedstrijd of training in de buurt van een tap en toog. Dus als u eens over voetbal wil doorpraten, biedt hem daar gewoon een biertje aan. Een leerzame derde helft is verzekerd!En wedden dat ie een keer trainer wordt?

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief