Danny Marcus wacht strijd met oude liefde

12 September 2008 / Redactie / Algemeen



foto Danielle van Coevorden

door Hans Vos. vrijdag 12 september 2008
bron De Stentor

ERMELO - Het is geen unicum. Danny Marcus (35) stond eerder met het Ermelose DVS'33 tegenover zijn oude voetballiefde, VVOG. Maar bij de primeur, aan het slot van het seizoen 2006-2007, was het neutrale terrein van SDC Putten het decor van de voor hem bijzondere tweestrijd.

Toen zegevierden de lucky Harderwijkers in de verlenging van het beslissende, zenuwslopende duel voor een plaats in de hoofdklasse, nipt met 2-1. DVS, met de uitblinkende Amersfoorter, bleef daardoor eersteklasser.

Die status bezit VVOG sinds de start van dit voetbaljaar ook, tegen wil en dank. ,,Wie had dat ooit verwacht?" Zo vraagt Marcus zich af. Voor de gewezen steunpilaar stond VVOG jarenlang symbool voor daadkracht. Dat was in zijn ogen de beste Veluwse bundeling van voetbalcapaciteiten, die in 1997 zelfs goed was voor de verovering van de landstitel bij de zaterdagamateurs. Het verval kon Marcus zelf ook geen halt toeroepen, toen hij bij aanvang van de vorige jaargang, 2007-2008, vol goede moed terugkeerde in de Strokel-kuil. De toekomstplannen waren veelbelovend, op papier. ,,Ze wilden bij VVOG een nieuwe start maken. Dat was een mooie uitdaging, daar wilde ik, ter afsluiting van mijn VVOG-periode, een steentje aan bijdragen."

Maar de neerwaartse spiraal was simpelweg niet meer om te buigen, hoe goed hij ook zijn best deed. Degradatie naar de eerste klasse werd het onvermijdelijk sluitstuk van Marcus' Harderwijkse meerjarenproject. ,,Dat proces was niet meer te keren. VVOG is de laatste jaren op de Veluwe links en rechts ingehaald door clubs als Sparta Nijkerk en Nunspeet. VVOG is stil blijven staan in de ontwikkeling. En stilstand is achteruitgang."

Trek in een energievretende en waarschijnlijk tijdrovende renovatie van het gewezen bastion VVOG had Marcus in deze fase van zijn voetballoopbaan niet meer. ,,Natuurlijk proberen ze dat in Harderwijk. Ik hoop dat het ze lukt, maar het is heel lastig om de opgelopen achterstand snel weer goed te maken."

Bij DVS rekent de routinier in de eerste klasse D op veel meer spelvreugde. Verreweg de oudste in levensjaren is hij in de selectie van trainer Jürgen Schefczyk. In Ermelo wordt Marcus omringd door veelal jonge, gretige en talentvolle voetballers, gevormd in de jeugdafdeling van DVS.

,,Twee jaar geleden was ik met veel van deze jongens heel dicht bij promotie naar de hoofdklasse. Vorig seizoen was er een logische terugval in hun prestaties. Deze selectie heeft groeimogelijkheden. Binnen de lijnen probeer ik ze daarbij te helpen."

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief