Kennismaken met Wilko Braam

31 Augustus 2015 / Nieuws van het eerste

Het heeft effe geduurd, maar eindelijk heeft ie de stap omhoog naar de hoofdklasse gemaakt. Hij had in het verleden regelmatig contact met VVOG maar durfde het toen nog niet aan; gehecht als ie was aan zijn vertrouwde omgeving, zijn vrienden en zijn cluppie ASV Dronten. Hij speelde er 5 jaar in het eerste als „dragende speler”.

Nu de moeilijke keuze gemaakt is, ervaart de 23-jarige Drontenaar zijn nieuwe omgeving als uiterst stimulerend. Staf, spelers, omgeving; alles bevalt hartstikke goed. Hij voelt zich al op zijn plaats bij VVOG waar zijn kwaliteiten op hoger nivo getest worden. Alles gaat 2 tandjes sneller dan in de polder. 

Het maakt van hem, de geboren polderjongen, een nog betere voetballer. Hij geniet met volle  teugen op de trainingen en in de wedstrijden. 

Als creatieve middenvelder, technisch vaardig, allround en met oog voor de ruimte (zijn steekpass is kwaliteit van het huis) speelde hij in bijna alle oefenwedstrijden zijn rol op het middenveld. Het maakt hem niet uit op welke positie; met de punt naar achteren meer verdedigend of als een 10 met diepgang. Hij vindt zichzelf een „box to box” speler. Zijn idool is/was Xavi, de sierlijke technicus bij Barcelona. Ook hij kan, zoals zijn grote voorbeeld, minstens zoveel genieten van het geven van de (voor)assist als van het zelf scoren.

Als rechtermiddenvelder bij Dronten scoorde hij overigens het afgelopen seizoen toch zo’n 9 doelpunten. Een aantal dat hij graag ook bij VVOG zou willen halen. Hij zal er alles voor doen. Uiterst gemotiveerd gaat ie voor een basisplaats.

Die motivatie wordt snel duidelijk bij het opsommen van zijn wekelijkse activiteiten. Vier keer per week naar de sportschool, drie maal per week de avondtraining bij VVOG, in het weekend een wedstrijd en de rest van de week vult hij met zijn functie van (gedeeld) hoofd jeugdopleiding bij ASV Dronten. Alleen zaterdagavond zet hij de polder op zijn kop, dan verdwijnt ie in duister Dronten.

Zomers vrij, niks ervan; hij traint de hele zomer door. Dat kan alleen maar als sport/voetbal de lust van je leven is.

Een keer raden wat zijn opleiding is. 

CIOS Heerenveen. Hij liep zijn stage bij SC Heerenveen en trainde daar als assistent de A1. Zijn toeziend voetbalvoogd was San Marco van Basten. Hij viel ook al met zijn neus in de kruidenboter met een A1-lichting van jeugdspelertjes zoals Sinkgraven, Basacikoglu, van Aken en Wouter Marinus; inmiddels basisspelers bij Ajax, Feyenoord, Heerenveen en PECZwolle.

Wilko (met een k) komt uit een hecht gezin. Vader Braam is een echte Zeeuw. Hij vond een Fries famke aantrekkelijker dan een Zeeuws meisje. Ze besloten elkaar tegemoet te rijden en kwamen uit in Swifterbant en trokken daarna door naar het pittoreske Dronten. Kregen twee dochters en een zoon en maakten er daar een gezellige boel van. De voetbalgenen heeft Wilko van zijn vader, die bij Swifterbant en later bij Dronten centraal achterin of als verdedigende middenvelder de aanval van de tegenpartij drooglegde. Hij volgt zijn zoon nu langs de lijn en weet de weg naar de Strokel al te vinden.

De voorspelling van Wilko dat het linkerrijtje toch zeker mogelijk moet zijn baseert hij op hetgeen hij op de trainingen en in de wedstrijden van de selectie heeft gezien. Hij complimenteert de Technische Commissie met de samenstelling van de groep. Competitief, breed, technisch vaardig, voetballend vermogen en een mix van ervaring en jeugdig elan. 

Met Wilko Braam heeft de selectie er weer een liefhebber bij, een sportjongen gemotiveerd tot op het bot, fanatiek, getalenteerd, een ware winnaar. Een polderjongen die van ruimte en lange lijnen houdt. De voorhoede kan aan het werk!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief