Kennismaken met Jaime Bruinier

3 September 2015 / Nieuws van het eerste

Vanaf zijn 5de loopt ie al op voetbalschoenen. Eerst als dartel talentvol jeugdspelertje, daarna als gewaardeerd betaald voetballer bij achtereenvolgens Vitesse, AGOVV, Sparta (https://www.youtube.com/watch?v=Qn_mY9Tk-X8) en vorig seizoen bij Albano Calcio in de Italiaanse serie D. Hij deed nooit iets anders. Voetballen was zijn beroep. Tot deze zomer. 

Hij begon, inmiddels 28, het dagelijks samenzijn met zijn Nederlandse vriendin, zijn vriendenkring en de familiaire Nederlandse gezelligheid te missen. Daarnaast werd het tijd om over een maatschappelijke carriere na het voetbal te gaan denken. Hij besloot terug te keren naar Nederland om al amateur-voetballend daaraan te werken. Hij verlengde zijn contract in Italië niet en zocht ook in Nederland niet bewust naar het verlengen van zijn prof-bestaan.

Door Pernelly Biya - een vriend van hem uit zijn Apeldoornse AGOVV tijd - en trainer Ed Engelkes, waarmee hij al een jaar eerder contact gehad had, kwam hij in aanraking met VVOG. Het vooruitzicht om via de club aan zijn maatschappelijke carriere te gaan werken sprak hem aan. Begin augustus besloot hij de VVOG gelederen te komen versterken. Hij heeft in zijn carriere bijna op alle plaatsen gespeeld en is dus multi inzetbaar. Aan de trainer de keuze.

Laten we het eens hebben over zijn voornaam. Lijkt Spaans zou je zeggen. Dan spreek je het uit als Gaime. Hijzelf spreekt zijn voornaam echter uit als Jamie. Of James zoals ze in het Italiaans zeggen. 

Het moet een foutje geweest zijn aan de balie van de burgerlijke stand in Uchelen, de plaats waar hij voor het voetbal in de wieg werd gelegd. Zo’n schrijffout had bijna tot gevolg dat ie vondeling werd. In de kraamkliniek werd de baby aangekondigd als Gaime en geen moeder die een baby van die naam kende.. Mooi begin toch?

Wie van ver komt kan veel verhalen. Jamie dus over Italië, waar hij een prachtige tijd heeft gehad. Ook de manier hoe hij daar terecht kwam is de moeite waard. De broer van zijn moeder is getrouwd met een Italiaanse. Zij wonen met hun drie kinderen in de buurt van Padova. De familieband tussen de Nederlandse tak en dit gezin is altijd hecht gebleven. Zijn Italiaanse tante runt een bar waar ze vorig jaar klantcontact had met „een soort van” spelersmakelaar die op zoek was naar prosecco en voetbaltalent. Tante belde Jamie die onmiddellijk blind met tas en voetbalschoenen in het vliegtuig stapte. In de buurt van Padova mocht ie een testwedstrijd tussen het eerste en het tweede van Albano Calcio spelen. Na de wedstrijd werd ie gevraagd mee te trainen met het eerste. In haar bar werd er door tante met de club onderhandeld. Jamie verstond er geen snars van. Tante stelde een Italiaans contract op en de club zette er een handtekening onder… Hij moet er nog smakelijk om lachen!

Jamie is weer terug in Nederland. Hij gaat met zijn vriendin wonen in Bathmen, voetballen bij VVOG en beginnen met investeren in zichzelf in plaats van nog 5 jaar prof-voetballen. Die investering stelt hij niet nog langer uit. Hij heeft affiniteit met commercie en was in zijn Vitesse-tijd begonnen aan de Johan Cruyff Academie. Helaas moest ie zijn studie afbreken omdat hij toen een full-prof contract kreeg bij Vitesse. 

Binnenkort gaat ie voor het eerst van zijn leven misschien „echt werken”… hij moet nog steeds wel een beetje aan de gedachte wennen.

Over de selectie van VVOG van dit seizoen is hij lovend. Een jonge groep met een paar ervaren ouderen. Hij acht het zijn taak als een van de ervaren spelers de jonkies bij de hand te nemen. Jamie vindt het verval in een wedstrijd nog te groot. Er zijn heel goede fases in oefen- en bekerwedstrijden geweest afgewisseld met fases waarin het team door de ondergrens zakte. Dat moet verbeterd worden. Jamie ziet daarin voor hem een belangrijke rol weggelegd. 

Veel vroegere teamgenoten zijn met Jamie een ervaring rijker geworden. Als je met hem in de auto zit kan ie zomaar plots stoppen in de buurt van water. Hij loopt dan naar zijn kofferbak en pakt zijn favoriete gereedschap. 

Een hengel. Hij vist op alles, kan niet schelen, als het maar zwemt. Geen vis veilig. Hij kan er niet van af blijven. Visvijvers hebben zijn voorkeur. Hij rijdt altijd auto met zijn hengel in de aanslag! U bent gewaarschuwd.

Jamie voelt zich inmiddels als een vis in het water bij zijn nieuwe club. Het is voor VVOG te hopen

dat ie geen man met een hengel tegenkomt.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief