Geweldig Sinterklaasfeest bij VVOG

4 December 2015 / Jeugdcommissie / Jeugd

In aanwezigheid van veel ouders, opa’s en oma’s hebben onze Fjes en de kanjers van voetbalschool Dolfijn een geweldig Sinterklaasfeest beleefd.

Sinterklaas, die ’s morgens 3500 kinderen in het Dolfinarium had ontvangen,  was wat vertraagd maar enkele van zijn Pieten waren alvast vooruit gegaan om met de kinderen een prachtige act in te studeren. De enthousiaste creapiet zorgde voor de juiste stemming en wist al zingend een warm welkom voor de goedheiligman te creëren. Toen een en ander was voorbereid zagen de kinderen Sinterklaas arriveren. Vergezeld van maar liefst 12 zwarte pieten rijkelijk voorzien van de allerbeste pepernoten, werd de boel op zo’n kop gezet. Binnen de kortste keren was de vloer van de kantine veranderd in een tapijt van plat getrapte pepernoten. Sinterklaas had speciaal voor VVOG de bakkerspiet meegebracht.  Deze had voor het geval er toch een tekort aan verse pepernoten zou zijn een zak vol meel meegebracht en liet op de meest bijzondere plaatsen een spoor van witte handdrukken achter. De swingende DJ Piet zorgde met zijn muziek voor een heuse polonaise door de kantine. De kinderen ontvingen allemaal een dansdiploma.

De voetbalpiet volgt VVOG op de voet en had de nodige informatie verzameld.  Sinterklaas vertelde erg trots te zijn op de nieuwe voetbalschool en dat hij met belangstelling de ontwikkelingen van de Dolfijntjes en Orka’s volgt. De Sint was er van op de hoogte dat de kinderen op weg zijn naar hun eerste voetbaldiploma. Ook wist hij dat Milan Kruidhof, de enige aanwezige van de F1, ook voor Barcelona en Ajax is en dat hij op drumles zit. Ook wist de Sint  dat de ouders van Milan, zijn broer en zus,  ook allemaal heel goed kunnen voetballen. In het grote boek stond dat de F3 goede aanvallers en verdedigers heeft en dat Lieke Kelderman, het enige meisjes in het team, heel goed kan voetballen.

De F4 staat bij de Sint bekend als een team met veel plezier en gezelligheid, of ze nou winnen of verliezen. Youri Schafthuizen werd nog even bij de Sint geroepen. De Sint merkte op dat hem bekend was dat zijn vader erg handig is met computers en veel voor VVOG doet. Daar heeft de Sint veel waardering voor.

Voetbalpiet heeft gezien dat de F5 in de eerste helft altijd veel beter is dan in de tweede. De voetbalpiet gaat informeren of dit team voortaan alleen een eerste helft kan voetballen. Lisa Zaar is het enige meisjes in dit leuke team en de gebroeders Jansen met hun zusje Sylvia leren voetbalkunstjes van hun vader, trainer Theo.

Sinterklaas was van alles op de hoogte. Tot slot had Sinterklaas nog twee leuke gedichtjes over de Dolfijntjes en Orka’s.

 

Beste Dolfijnen van de voetbalschool,

Ook dit jaar zie ik weer vele nieuwe voetballers verschijnen.
Bij de grote, maar ook bij de kleine.

Ik zie jullie trainen met emmers en ballen
en leren zo al aardig goed voetknallen

En jullie hebben ook allemaal een soort examen gedaan,
zodat je straks op de foto met een voetbaldiploma mag staan.

Kortom de Sint is trots op jullie allemaal en de pieten al helemaal

 

 

Lieve Orkaatjes,

Wie slaapt er hier met een bal in zijn bed!
En wie heeft er zaterdagochtend bij het voetballen een pret

Wie weet al wat dribbelen is?
En kan scoren als trainer Peter de doelman is

Piet had het afgelopen week allemaal gezien
Jullie voetballen zelfs bij een graadje of 10

Nu zag Piet ook dat er met grote doelen wordt gespeeld
En dat een Orka zich nooit verveeld.

Met kegels, pionnen en wel 50 ballen
Kan het ook niet tegenvallen.

Maar één ding viel Piet nog wel op,
Niemand heeft met de kou iets warms op zijn kop.

Samen met jullie ouders zijn jullie iedere zaterdag van de partij.
Van al dat voetbalplezier bij VVOG wordt Sinterklaas erg blij.

 

Voordat Sinterklaas VVOG verliet om nog meer kinderen te bezoeken werden er natuurlijk eerst nog cadeautjes uitgedeeld. Alle kinderen kregen uit handen van de Sint een mooie verassing. Pas op teken van Zwarte piet mochten de kinderen allemaal tegelijk het cadeau uitpakken.  Zoals de Sint in zijn gedicht al had aangekondigd was het hem opgevallen dat hij de kinderen te vaak zonder muts zag lopen. Daar had Sinterklaas natuurlijk wat op bedacht. Alle kinderen ontvingen een originele groen met witte strepen VVOG muts. 

De jeugdcommissie dankt iedereen die heeft meegewerkt om er voor de kinderen een mooie middag van te maken. Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze supportersvereniging ZAVO. Mede met hun financiële steun was het weer mogelijk een feestje te organiseren, naar Jan van de Spoel voor het maken van de foto's en naar Jan Cornelissen voor de video bijdrage.

 

Sinterklaasfeest


VVOG Sinterklaasfeest

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief