VVOG A1 winterkampioen !

14 December 2015 / Redactie / Jeugd

Het team van trainer Ramazan Pinarbasi doet het prima in de Hoofdklasse K en is met 5 punten voorsprong Winterkampioen.

Nadat de A1 de eerste periodetitel had gewonnen, is de competitie verdergegaan met wedstrijden tegen Go Ahead Kampen, DOS Kampen, VV Diepenveen en SVI uit Zwolle. In deze spannende hoofdklassecompetitie met veel verrassende uitslagen (de toto win je hier niet!) is VVOG A1 de stabielste ploeg gebleken. We staan na deze wedstrijden (nog steeds) op nummer 1 met 5 punten voorsprong op de nummer 2 en zijn daarmee Winterkampioen.

In de uitwedstrijd tegen Go Ahead toonden we strijdlust en behoorlijk voetbal op een kletsnat, zwaar en modderig veld op de polderklei van Go Ahead Kampen (toen de nummer 3). In deze wedstrijd kwamen we tegen onze 'gewoonte' in op voorsprong. Hoewel onze verdediging goed stond, was uit enkele standaardsituaties een aantal katachtige reddingen van onze keeper nodig om de 1-0 vast te houden. Zelf misten we een aantal goede kansen: ook een 'gewoonte' (helaas). Op het zware veld mochten we van geluk spreken dat er geen blessures werden opgelopen. De spelers van Go Ahead speelden heel fysiek en kwamen af en toe veel te hard in. De scheidsrechter zag het niet en trad dus ook niet op. Na de 2-0 in ons voordeel leek Go Ahead geknakt hoewel ze aan het einde van de tweede helft nog op 2-1 kwamen, tevens de eindstand.

In de thuiswedstrijd tegen DOS hebben we voor het eerst in de competitie thuis punten laten liggen. Het werd een gelijkspel door een ongelukkig eigen doelpunt in de laatste minuten van de tweede helft. Het was geen goede wedstrijd waarin uiteindelijk de aloude voetbalwet optrad: maak je zelf de 2-0 niet, dan krijg je er een tegen. Helaas. We hadden het niet helemaal die wedstrijd. Teveel lange ballen, veel balverlies en gemiste kansen: 1-1.

Uit tegen Diepenveen toonden we weer prima voetbal. De omzettingen op het middenveld pakten goed uit. De verdediging stond en op het middenveld werd goed en snel overgespeeld. Prachtig om te zien. We kwamen regelmatig goed overspelend (één keer raken) in kansrijke positie voor het doel. Hierdoor kon onze aanval maar liefst 5 keer de bal in het net leggen. De stand had hoger uit kunnen vallen, want we misten ook weer kansen. Diepenveen redde de eer en daarmee was de eindstand 5-1 voor VVOG.

Thuis hadden we met 7-1 gewonnen van SVI, maar SVI leek zich de laatste weken te herpakken met een aantal overwinningen. De wedstrijd uit tegen SVI begonnen we matjes. Te weinig concentratie en beleving. Door een fout van de keeper kregen we een penalty tegen (een vraagteken of het wel een penalty was). Gelukkig scoorden we voor rust nog de gelijkmaker. Daarmee is alles gezegd over de eerste helft. De tweede helft kwamen we beter uit de kleedkamer. Meer strijdlust resulteerde in een overwicht voor ons en de 2-1 voorsprong uit een penalty. Die voorsprong hielden we vast, al kwam SVI wel een paar keer voor ons doel. Aan het einde maakte we het af. Eindstand 3-1 voor VVOG A1.

Door een schorsing en blessures kwamen we regelmatig spelers tekort. Gelukkig hebben we, wanneer dat nodig was, spelers kunnen lenen van de A2 en een enkele keer van de B1. Dank hiervoor.

Op 13 februari gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen SV Nieuwleusen. Tussendoor hebben we een aantal interessante oefenwedstrijden en natuurlijk het oliebollentoernooi.

Alle ouders en supporters bedankt voor de steun en alvast goede feestdagen gewenst!

Trainers en begeleiders A1

(Auteur: Ronald Hogetoorn)

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.