De VVOG Voetbal Academy begint vrijdag weer!!

11 Januari 2016 / Jeugdcommissie / Jeugd

De velden zijn weer open en de dagen worden alweer langer, dus tijd om weer te gaan voetballen! Deze week hervatten veel teams de trainingen, en ook de Voetbal Academy opent aanstaande vrijdag, 15 januari, zijn deuren weer. De eerste helft van het seizoen verliep prima, met een goede opkomst en een succesvol toernooi in de herfstvakantie.

De Voetbal Academy bestaat elke week uit 3 onderdelen: de voetbalschool onder leiding van VVOG 1-speler Jan Jurriën Hop, de keeperschool onder leiding van oud-VVOG keeper Wesley Bies, en de loopschool onder leiding van atletiektrainer Hessel Lodder. Zij worden ondersteund door studenten van de Sportopleiding van Landstede Harderwijk, VVOG-jongens die in de A1 of B1 spelen of speelden. Een bekwame trainersstaf dus waar je als jeugdspeler veel van kunt leren..

De Voetbal Academy is een gratis, extra voorziening voor alle jeugdspelers van VVOG. De looptraining is bedoeld om je kracht, snelheid en (zeker niet onbelangrijk) coördinatie te verbeteren en is daarnaast heel leuk om te doen. De keeperschool is bedoeld om alle jeugdkeepers heel specifiek op hun vaardigheden in de goal te trainen, en de voetbalschool richt zich helemaal op het verbeteren van de balvaardigheid en balcontrole van de veldspelers.

Wil je graag tijdens de wedstrijd de bal aan een touwtje krijgen? Dat kun je leren op de voetbalschool. Traint je team maar een keer per week en wil je vaker trainen? Kom dan vrijdagmiddag extra trainen, en neem de rest van het team ook meteen mee!  Op vrijdagmiddag trainen als je zaterdag een wedstrijd hebt? Het kan in dit geval, want omdat er alleen op technische vaardigheid wordt getraind kom je niet afgepeigerd thuis, maar heb je op zaterdag een betere controle over de bal. Je traint in kleine groepjes met spelers van je eigen niveau, en de trainers zorgen elke week weer voor nieuwe en gevarieerde oefeningen..

De komende maanden nodigen we elke week een “team van de week” uit, en via de leiders, trainers en website van dat team zullen we de spelers extra stimuleren voor deelname aan de Voetbal Academy. We rekenen er natuurlijk op dat dit team op die dag ook zoveel mogelijk aanwezig is. Op deze manier kan iedereen kennis maken met deze prachtige extra voorziening van VVOG. Maar ook zonder deze extra uitnodiging is iedereen natuurlijk van harte welkom !!

De loopscholing is bedoeld voor alle jeugdspelers van VVOG, de keeperschool voor alle keepers van A-, B-, C-, D-, en E-teams en van F1 en F2. En de voetbalschool is toegankelijk voor alle spelers van de C-, D-, E- en F-teams.

De tijden

Loopscholing

16.30 uur – 17.00 uur E - en F pupillen

17.00 uur – 17.30 uur A - en B junioren

17.30 uur – 18.00 uur C junioren en D pupillen

Voetbalschool

17.00 uur – 18.00 uur E - en F pupillen

18.00 uur – 19.00 uur C junioren en D pupillen

Keepersschool

18.00 – 19.00 uur C junioren, D- en E pupillen. F1, F2

19.00 – 20.00 uur A - en B junioren

Tot vrijdag!!

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief