VVOG A1 start met 2e deel competitie

10 Februari 2016 / Redactie / Jeugd

VVOG A1 is de winterkampioen in de hoofdklasse K, maar wil natuurlijk gewoon over all kampioen worden en direct promoveren naar de 4e divisie. Om goed uit de startblokken te komen, heeft de A1 afgelopen weken een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit de 4e divisie.

Voor de Kerst speelden we al uit tegen de A1 van Epe. Epe staat op de 8e plaats. We kwamen twee keer op achterstand en kwamen twee keer goed terug en scoorden uiteindelijk de winnende 3-2. Een fysieke tegenstander en een echte partij voetbal met redelijk wat weerstand. Leerzaam.

Op 16 januari speelden we thuis tegen Schalkhaar A1. Schalkhaar staat een na laatste. Hoewel het een oefenwedstrijd was, was wederom te zien dat VVOG A1 prima in de 4e divisie mee kan komen! We wonnen makkelijk van deze tegenstander, die van ons weinig kansen kreeg. Er waren goede acties en samenspel te zien. Ondanks een paar omzettingen door blessures bereikten we een eindstand van 4-0.

Een week later stonden we in Nijkerk tegenover hun A1, de nummer 9. Een, zacht gezegd, opmerkelijke wedstrijd. Na een ruim kwartier stonden we al met 4-0 voor! Of het onderschatting van Nijkerk was of er geen motivatie was, is onduidelijk. Een aantal spelers van Nijkerk raakten door deze snelle grote achterstand echter merkbaar gefrustreerd en begonnen overtredingen te maken. Hoewel de scheids voor veel zaken floot, liet hij enkele grovere overtredingen onbestraft. De aanvoerder van Nijkerk moest aan het einde van de eerste helft 10 minuten aan de kant afkoelen. Na zijn terugkomst in de tweede helft bleef hij veel commentaar leveren en na 60 minuten speeltijd heeft de scheids de wedstrijd gestaakt. Jammer, maar met oog op eventuele blessures voor onze spelers uiteindelijk de minst slechte oplossing.

De wedstrijd van 30 januari tegen SDC Putten, de nummer 4 in hun competitie werd helaas afgelast. De overvloedige regenval leidde tot omzettingen van wedstrijden en velden waardoor deze oefenpot moest wijken. Heel jammer.

Als laatste oefenwedstrijd speelden we tegen de buren van DVS ’33, de nummer 2. De zwaarste tegenstander in onze serie oefenwedstrijden. Dat was te merken. Na wat aftasten, zette DVS heel hoog druk. Het lukte ons niet onder die druk uit te komen. De 1 en 2-0 volgden snel. Ook de 3e (penalty) en 4e treffer van DVS vielen in de eerste helft. Wij kregen uit een penalty onze ‘eretreffer’. Dit (4-1) was ook de eindstand. In de tweede helft werd niet gescoord. We stonden wat beter en waren wat feller. DVS zette wat minder druk. Hun spel in de eerste helft vraagt veel kracht en energie. De lat redde ons nog een keer van een grotere achterstand. Het klasseverschil binnen de competitie van DVS is duidelijk zichtbaar. DVS staat samen met Kampong met 9 punten flink los van de andere teams! Jammer dit verlies, maar terecht en leerzaam.

De komende competitiewedstrijden zijn cruciaal en moeten punten opleveren. We spelen achtereenvolgens thuis tegen de nummers 2 en 3. Als we die winnen zijn we heel goed op weg. Komt dat zien, komt dat zien! Jullie steun is welkom!

Begeleiders A1

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.