Breaking nieuws en andere zaken deel II

17 Februari 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Benieuwd naar  de laatste trending topics bij VVOG. Lees snel verder.

Trending trainersstaf nieuws.
De trainersstaf is nog volop in de opbouw van het proces van spelopvatting en taakuitoefening met een gedreven spelersgroep. Daarom goed en minder goed nieuws. Hoofdtrainer Ed Engelkes heeft laten weten dat hij graag vorm wil geven aan verdere groei van de groep. Hij ziet zich daarbij in ieder geval vergezeld door keeperstrainer Arjan Leichtenberg. Minder goed nieuws is dat assistent trainer Henk Drost vanaf het nieuwe seizoen geen deel zal uitmaken van de trainersstaf. Henk, VVOG’er in hart en nieren, heeft lang gedubd maar uiteindelijk gekozen voor zijn ambitie. In de functie van technisch manager bij de professionalisering van het technisch beleid bij vv Hooglanderveen gaat hij een nieuwe uitdaging aan maar is beslist niet verloren voor zijn liefde die VVOG is. Zo blijft hij actief binnen de Zuiderzee Cup Commissie en zal hij wellicht ook nog op andere manieren bij VVOG betrokken blijven . Wij hopen dat we Henk een prachtige kroon op zijn werk kunnen bieden in het vervolg op dit seizoen.

De Oer VVOG’er en zijn maatje.
We hebben het over Thomas Vossebelt.  Zijn prilste voetbal carrière begon hij bij onze buren van vv Hierden maar alras was hij vanaf de F-pupillen op de grasvelden van VVOG te zien. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt. PEC Zwolle zag het en Thomas vertrok naar Zwolle. Samen met onder meer zijn maatje Rob van der Sluijs maakte hij prachtige momenten in de jeugd van PEC Zwolle door.

Het was net niet genoeg voor een profcarrière en hij keerde terug op het oude vertrouwde nest waar wij volop van hem genoten als hij weer eens voorop in de strijd ging. Nog één keer maakte hij de overstap naar Sparta Nijkerk waar hij ons nog een keer de das om deed met een prachtige goal. Het zij hem vergeven, want Thomas is een voorbeeld als het gaat om passie voor de sport en gedreven tot op het bot geeft hij in een wedstrijd alles wat er in zit. Dat droeg misschien ook bij tot het blessureleed waarmee hij de afgelopen jaren te kampen heeft gehad. Eerst was daar de ernstige schouderblessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen DETO. Na zijn herstel opnieuw een ernstige tegenslag door een gecompliceerde knieblessure ruim een jaar geleden. Maar opgeven komt in zijn woordenboek niet voor. Geduldig en met de stip op de horizon begon hij aan zijn herstel te werken. Ondertussen altijd de groep supportend. En eindelijk is het dan zover. Aanstaande zaterdag gaat hij in het 2e elftal zijn eerste wedstrijdminuten weer maken. Een klasbak noemen we dat en als ultieme beslissing verlengde hij ook zijn contract bij VVOG.

Dat doet hij samen met zijn maatje Rob van der Sluijs. De man van FC Breukelen heeft de druk van het thuisfront sportief weerstaan. Hij heeft het goed naar zijn zin met de groep en bij VVOG en u zult het met mij eens zijn dat we in hem een belangrijke verdedigende en aanvallende kracht hebben. Rob, dank en we hopen op voortdurend succes.

De nieuwkomers: Roelof de Groot en Yordi Grovenstein kiezen voor VVOG.
Roelof de Groot, 21 jaar zette zijn eerste stappen op het veld van FC Horst waar hij speelde tot en met de E-pupillen. Daarna maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van DVS. Sinds 2013 maakt hij deel uit van de A-selectie. Roelof is een fysiek sterke linkspoot die als verdediger en als middenvelder goed uit de voeten kan.

Yordi Grovestein, 20 jaar, is geen onbekende voor VVOG, hij speelde tot en met de E-pupillen bij VVOG en koos daarna o.a. voor DVS, Vitesse/AGOVV, NEC / FC Oss om 2 jaar geleden weer terug te keren bij DVS.Yordi is een snelle, behendige linksbuiten die regelmatig zijn doelpunten meepakt.

 

Wij wensen Roelof en Yordi veel voetbalplezier en succes en hopen dat deze talenten hun draai snel gevonden zullen hebben bij VVOG.

Keepersheld Frans Koornberg plakt er nog een jaar aan vast.
Wie kent niet zijn sonore stem als hij op de zaterdagmiddag zijn manschappen als een generaal aanmoedigt en dirigeert. Wij zijn van hem gaan houden. Hij is onze held geworden als hij weer eens een onmogelijke bal van een zich scorend wanende spits afsnoept.  We slaken een kreet van bewondering als hij naar de hoek zweeft en vergeven het hem als het een keer iets minder gaat. Hij is niet alleen binnen het veld maar ook daarbuiten de animator van de groep. Gelukkig. Hij plakt er nog een jaar aan vast bij VVOG.

Richard Gooijer.
Richard moest eerst nog zijn rol binnen het team vinden maar oh mensen heeft hij even een positieve ontwikkeling doorgemaakt.  Niet alleen verdedigend verstaat hij zijn vak maar ook steeds vaker zien we hem opduiken als vervaarlijke aanvaller en penaltykiller. Zijn we blij dat hij nog een jaar in Harderwijk blijft ?. Zekers, meer dan dat !.

Aanstormend talent ?!.
Kevin van der Vlag blijft ook in het groen-wit spelen. We zien hem dit seizoen minder vaak in de hoofdmacht maar heeft zichzelf  beloofd dat hij de concurrentie met de absolute top zal aangaan en wil slagen in zijn doelen.

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief