Een eerbetoon aan VVOG icoon Hans Posthumus

17 Februari 2016 / Redactie / Algemeen

Na een slopend ziekteproces is VVOG icoon Hans Posthumus maandagmorgen op 68 jarige leeftijd vredig ingeslapen. Een kort eerbetoon aan deze bijzondere VVOG'er.

Hans Posthumus werd geboren op 10 maart 1947 in Harderwijk. Hans begon zijn voetbal carrière bij VVOG  in Harderwijk. Hij debuteerde op 16 jarige leeftijd, 19 september 1964, in het eerste elftal van VVOG tegen SHO. VVOG won die wedstrijd met 4-1. Hans maakte er een geweldig debuut van door met een gescoorde hattrick zijn visite kaartje af te geven. Hans werd een veel scorende spits voor VVOG.  In 1967 mogen ook de zaterdagamateurs meespelen in het Nederlands amateurelftal. In de eerste jaren wordt er niemand uitgenodigd, maar in 1969 is Hans Posthumus een van de eerste zaterdagamateurs die uitkwam in het Nederlands amateurelftal. In totaal speelt hij drie interlands voor het Nederlands amateurelftal. Op 2 april 1969 tegen Finland (1-0 winst), op 30 april 1969 tegen Schotland (3-0 winst) en op 15 mei 1969 tegen Finland (3-1 verlies).
In zijn laatste seizoen bij VVOG werd hij met zijn club landskampioen bij de zaterdagamateurs.

Hierna vertrok hij naar Wageningen. Deze club wordt mede dankzij de 17 doelpunten van Hans Posthumus kampioen van de Tweede Divisie.
Het levert hem een transfer op naar Feyenoord. Hij werd  de opvolger van Ove Kindvall, maar het lukt hem niet om de Zweedse spits te doen vergeten.

Na twee seizoenen vertrok hij naar België om eerst twee seizoenen voor Racing Club Mechelen en daarna nog twee seizoenen voor Lierse SK te voetballen. Ook in België wist hij veelvuldig het net te vinden.
Hij sloot zijn profcarrière na drie seizoenen in 1979 af bij NEC.

Hans is na zijn voetbalcarrière in de buurt van Nijmegen blijven wonen. Helaas zagen we hem nog maar weinig op de VVOG velden maar zijn indrukwekkende carrière zullen wij niet licht vergeten. De laatste jaren werd zijn leven getekend door de slopende ziekte die hij jammer genoeg niet heeft mogen overwinnen.

Wij wensen zijn vrouw, 2 kinderen, kleinkinderen en familieleden de kracht toe om dit verlies te helpen dragen.

 

(met dank aan Rino van Steenis)

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief