En wat zal er nu gaan gebeuren ?

8 Maart 2016 / Redactie / Algemeen

Wat zijn we trots op onze club en in het bijzonder de spelers, staf en Laurens de Kleine in ons statement tegen racisme. Maar wat is het effect ?

Wat gedroeg Pernelly en zijn team zich als een waardig pleitbezorger in de strijd tegen racsime op de voetbalvelden. Met de misselijkmakende  voorbeelden van Ajacied Riechedly Bazoer en Kenneth Vermeer nog vers op het netvlies en onder aanvoering van trainer Ed Engelkes werd afgelopen zaterdag een voorbeeld gesteld hoe het zou moeten. Daarin zij aan zij gesteund door spelers, staf en bestuur van Harkemase Boys.

Veel en onverwachte media aandacht met als finale de uitzending van RTL late night waarin Laurens en Pernelly helder verwoordden wat hen was overkomen en hoe er gehandeld zou moeten worden. Racisme op de velden kan gewoon niet, we moeten een daad stellen. Dit kan niet alleen bij het optreden van VVOG en Harkema blijven.

Met het statement van afgelopen zaterdag hebben VVOG en Harkema een meer dan geweldige voorzet gegeven hoe er landelijk in het amateur- en professioneel voetbal geacteerd zou moeten worden. De aanzet voor een heldere gedragslijn bij racistische incidenten.

 

De vraag blijft altijd of alle aandacht nu ook snel weer wegzakt en we overgaan tot de orde van de dag. Of zoals het spreekwoord zo mooi luidt: "en ze dronken een glas, deden een plas en alles bleeft zoals het was".

Als het aan ons ligt gaat dat zeker niet gebeuren, wij zullen proberen iedereen wakker te houden net zolang tot die heldere richtlijn er is.

En voor het overige zijn er ook nog andere zaken te doen, zullen er vanmiddag en vanavond weer jeugdelftallen gaan trainen, de sponsorcommissie vergaderen, de selectie zich voorbereiden op de belangrijke match tegen ACV, de jeugdcommissie de zaterdag weer voorbereiden. Business as usual dus ook.

Maar trots....trots dat zijn we zeker !!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief