VVOG teams unaniem in uitvoering Shake Hands

11 Maart 2016 / Redactie / Algemeen

Aanstaande zaterdag zal het officiële startschot worden en starten voortaan al onze wedstrijden met deze uiting van respect.

De afgelopen week is nogmaals duidelijk geworden dat respect en fatsoen in onze sport nog steeds geen vanzelfsprekendheid is. We weten allemaal wat er zich de afgelopen weken in de stadions van de betaald voetbalwedstrijden heeft afgespeeld. Afgelopen zaterdag werden wij geconfronteerd met racistische geluiden vanaf de tribune bij Harkemase Boys. De wijze waarop daar door ons en de tegenstander is gereageerd heeft één en ander in Nederland en zelfs daarbuiten los gemaakt. Alles en iedereen rondom het voetbal heeft het statement gewaardeerd. Uiteraard hadden we deze aandacht liever niet gehad en zouden racistische opmerkingen tot een ver verleden moeten behoren. Wij willen blijven strijden om racisme en discriminatie te weren. En waar kunnen we dan beter beginnen als bij ons zelf!

Wij zijn als VVOG van mening dat we er zelf alles aan moeten doen de bewustwording van sportiviteit, respect en fatsoen onder de aandacht te blijven brengen. Om die reden zullen naast de jeugdwedstrijden vanaf aanstaande zaterdag ook alle seniorenwedstrijden starten met Shake Hands.

Het is zaak dat we met elkaar in gesprek blijven, elkaar op gedrag aanspreken en corrigeren. Vorig seizoen zijn we met Shake Hands gestart bij de jeugd. Dit is inmiddels overgenomen door diverse verenigingen. Met deze uiting van respect willen we laten zien dat wij aandacht hebben voor dit onderwerp en hopen we bij aanvang van IEDERE wedstrijd een duidelijk signaal af te geven.   

De strijd om de bal, de winst en de eer gaan bij onze verenging gepaard met een grote mate van hoogachting en ontzag voor de tegenstander, arbitrage, supporters en betrokken vrijwilligers.

Wij geloven er in dat als de bewustwording van genoemde onderwerpen groter is, dat kan leiden tot een andere houding en gedrag binnen en zelfs buiten de sport. De club verwacht met de invoering van “Shake Hands” een krachtiger effect op het onderwerp respect en de bewustwording van gedrag binnen en buiten het veld.

We rekenen op ieders medewerking !!!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief