Jubileum VVOG 5 op 7 mei (deel 5)

3 Mei 2016 / Redactie / Algemeen

Nog een paar dagen. De oud-spelers zijn al druk bezig voetbalschoenen en scheenbeschermers te regelen. De drukte op de trimbaan is haast niet meer te overzien; iedereen wil natuurlijk in de beste conditie aan de start verschijnen. Noppen worden geslepen en tactische analyses uiteengezet. De inzet: eeuwige roem voor de winnaars in de gelederen van VVOG 5. Zaterdag zal de clash starten vanaf 15.00 uur. We zijn er klaar voor.

Nu hebben jullie al een paar keer wat stukjes gelezen over dit team en dan zal ongetwijfeld de vraag zijn opgekomen: Wie zijn dit? Wat hebben ze eigenlijk gepresteerd? Hoe en wat in die afgelopen twintig seizoenen? In dit stukje een paar zinnige (en minder zinnige) fenten en cijfers over VVOG 5. Van 1996 tot nu....

In de afgelopen 20 seizoenen zijn we naast VVOG 5 ook het elfde, negende, achtste, zevende en zesde geweest. We zijn begonnen in de zesde klasse en nu sinds ruim tien jaar alweer de vijfde klasse. Nooit hoger. Gezamenlijk hebben 51 vaste teamgenoten dit elftal vertegenwoordigd. Bij wedstrijden met mindere bezetting waarschijnlijk aangevuld met evenzoveel gastspelers. Gezamenlijk hebben we 444 wedstrijden gespeeld (bekerwedstrijden en de 3 oefenwedstrijden niet meegerekend). De speler met de meeste wedstrijden is Cas Mak (379), de speler met de minste wedstrijden tot nu toe is Niels Nijveld (9). Met z'n allen hebben we 1045 (!) doelpunten gemaakt, waarvan 15 eigen doelpunten. Het meest productieve seizoen was 1998/1999 met 67 doelpunten. In 2006/2007 wisten we het net het moeilijkst te vinden: 34 keer. Tegendoelpunten zijn niet bijgehouden. 

Nog wat overige feiten en herinneringen van het team: 23 gele kaarten, 8 rode kaarten, 112 verkeerde terugspeelballen, 54 roelofjes en Sneijdertjes, 17 bruiloften met evenzoveel slechte wedstrijden de zaterdag daarna, 11 keer geen scheidsrechter, 7 avondwedstrijden, 9 Vriestoernooien, 29 etentjes met het team, 220 derde helften,  100 keer vertrekken en aankomen bij Stoppels, 88 kilo aardappelpartjes, 123 verlotingen met evenzoveel prijzen, 5 Casino-avonden (waarbij Gert en Chi San altijd met winst naar huis gingen, de rest met verlies), 2 begrafenissen…., 3 auto-ongelukken, 18 fietsongelukken, 1 sleutelbeenbreuk (Bas), 1 gescheurde knieband (weer Bas), 10 gescheurde enkelbanden (waarvan 3 in een wedstrijd), 2 scheen- en kuitbeenbreuken (bij de tegenstander), 8 vaste supporters en heel veel hoofdpijnmomenten op de zondagochtend. Maar vooral ontelbaar veel herinneringen. VVOG 5 in een notendop.

Je zult denken, hoe weten ze dat allemaal nog? Deze informatie hebben we allemaal beschikbaar dankzij het nijvere werk van hoofdzakelijk twee man: Allereerst is daar Roelof Kisteman. Een man van het eerste uur en beter bekend onder de naam De Kist. Het is De Kist geweest die al in het eerste seizoen statistieken is gaan bijhouden. Nadat De Kist stopte met voetballen, heeft Tom Vledder de laatste 9 seizoenen het stokje overgenomen. Beide heren: Dank!

Tot zover deze vijfvoudige terugblik op de roemruchte jaren van het vijfde. Nu nog een paar dagen vol spanning toeleven naar deze gezellige dag. Zaterdag is het zover. Wat doet het weer komende zaterdag? Zonnig en ruim 20 graden!!!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief