Martijn Blom is omgeturnd tot taakbewuste verdediger

26 September 2008 / Redactie / Algemeen

foto Studio Kastermans

door Hans Vos. vrijdag 26 september 2008
bron De Stentor

HARDERWIJK - Het affiche was jarenlang van hoofdklasse-kwaliteit. Maar dit voetbalseizoen is alles anders voor VVOG en de eveneens gedegradeerde tegenstander van morgen, DOS Kampen. Dat realiseert Martijn Blom zich terdege. Maar de 26-jarige verdediger van de Harderwijkse eersteklasser heeft er goede hoop op dat het omhoogstuwen van de gevallen grootmacht bij de zaterdagamateurs geen jarenlange expeditie zal worden.

De voorbereiding en de start van deze competitie zijn vertrouwenwekkend geweest, beklemtoont Blom, bezig aan zijn zevende seizoen bij de groenwitten. ,,Zeker ook wat onze spelopvatting betreft." De eerste, nipte nederlaag van deze jaargang, afgelopen zaterdag op bezoek bij het stugge Zutphen, beschouwt hij als een ongelukkige uitglijder. Die brengt het vernieuwingsproces op De Strokel, ingezet na de pijnlijke buiteling van het hoofdklasse-podium, absoluut niet in gevaar, beweert hij.

Van een verdedigende middenvelder is Blom stilaan omgeturnd in een taakbewuste 'defensiespecialist'. Coach Jan Boes heeft hem vorig seizoen als rechtsback uitgeprobeerd, een positie die de Harderwijker steeds beter ligt. De toen in de achterhoede ontstane vacature, ten gevolge van het vertrek van Dennis van Scherpenzeel naar Hierden, is door Blom vrij soepel ingevuld. ,,Je kunt puur verdedigen, maar ook lekker opkomen."

De verdediging, onder aanvoering van de teruggekeerde doelman Fabian Bouwman, is de solide basis van de herstructurering bij VVOG, elf jaar na de viering van de algehele titel in het zaterdagvoetbal. In offensief opzicht kan zijn team nog veel meer aan kracht winnen, betoogt Blom, die is opgegroeid in de jeugdafdeling van de Harderwijkse club en verder gevormd in het semi-profmilieu van FC Zwolle.

"We scoren dit seizoen nog vrij moeizaam", stipt hij aan. "Daar hebben we het van de week op de training ook nog met z'n allen over gehad. Ons aanvalsspel is soms te statisch, dat kan allemaal veel speelser. Er moet meer variatie in onze aanvallen komen, willen we ook in hechte verdedigingen openingen vinden om tot scoren te kunnen komen."

Slaagt de vernieuwde ploeg van VVOG er in om voorin nog meer daadkracht te ontwikkelen dan is een stevige plek tussen de promotiekandidaten verzekerd, meent Blom, wiens tweelingbroer Peter een van de troeven in de spits is. " Dat we dé kanshebber op het kampioenschap zijn, durf ik niet te beweren. Maar we maken zeker kans op een periodetitel, dus op het spelen van de nacompetitie."

Strijdend in de klasse net onder de top van het zaterdagvoetbal moeten Blom en zijn ploegmaats, die aan de entourage van de hoofdklasse gewoon waren, nogal eens slikken. Lang niet alle speellocaties voldoen aan hun kwaliteitsnormen. "Alleen daarom moeten we met VVOG zo snel mogelijk naar de hoofdklasse promoveren. In één opzicht is de degradatie goed geweest. Het is een omslagpunt. Na een nieuwe, frisse start gaan we proberen van VVOG weer een stabiele hoofdklasser te maken."

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief