Kennismaken met Samir Merraki

28 Juli 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

De krullen van David Luiz, de bewegingen en doelgerichtheid van Luis Suarez en de mentaliteit van een winnaar. Kent u hem nog? Terug op het oude nest; Samir Merraki.

Die ondeugende zaalvoetballer van drie jaar geleden. Hij veroverde op 19-jarige leeftijd na zeven wedstrijden een basisplaats in het eerste plus de harten van de ware voetballiefhebbers. Speelde meteen behoorlijk wat sterren van de hemel en leek niet meer weg te denken uit de aanval van VVOG. Een lange schorsing wegens een onreglementair wedstrijdje zaalvoetbal maakte een eind aan een veelbelovend begin van deze rasaanvaller bij VVOG.

Hij dook op bij Go-Ahead Kampen om daar twee seizoenen de gevaarlijke aanval te vormen met Madih Doufikar. Op de 10 positie en soms vanaf de flank spelend wist hij er in 2 jaar 21 in te kleunen. Wat hem niet eerder lukte in zijn eerste jaar bij het eerste van Lelystad en het jaartje VVOG lukte hem bij Go-Ahead Kampen wel. Hij speelde in 2 seizoenen alle wedstrijden. Niet geblesseerd, niet geschorst. Hij bewees voor zichzelf een vol seizoen op goed nivo te kunnen voetballen.

De overstap naar derde divisionist VVOG durft hij aan en VVOG dus ook. Die derde divisie daagt hem uit. De hereniging met VVOG doet hem voelen alsof hij weer thuiskomt. Hij heeft er veel zin in. Aan zijn motivatie zal het niet liggen. Hij komt om wat recht te zetten en wil dat op de Strokel minimaal 2 jaar laten zien.

Zijn 2 seizoenen bij Go-Ahead Kampen hebben hem een meer volwassen voetballer gemaakt. Hij is zijn acties beter gaan doceren en is wat constanter geworden. Dat dankt ie aan zijn 2 goede trainers Jan Korte en Edwin van Nijen.

Hij vindt dit seizoen bij VVOG geslaagd als hij minuten kan maken in de basis en VVOG zich veilig speelt. De positie maakt hem niks uit. Alleen Frans Koornberg hoeft zich geen zorgen te maken. Hij ervaart zijn eerste trainingsweken als positief. Zakelijke en professionele trainers; dat ligt hem goed.

Samir is de jongste uit een groot gezin. Hij heeft 4 zussen en 2 broers. Leerde voetballen van zijn broer die nog in de hoogste ADO jeugd speelde in de tijd dat hij in Den Haag, zijn geboortestad, woonde. Op 6 jarige leeftijd trok het gezin naar Lelystad waar Samir nog steeds woont.

Zijn grote hobby is reizen. Europa kent bijna geen geheimen meer voor hem, hij zoekt nieuwe horizonten. Na de afronding van zijn ICT opleiding als netwerkbeheerder hoopt onze Columbus er misschien een tijdje tussenuit te piepen richting verre streken.

Zijn sportieve hobby's naast voetbal zijn squash en basketbal, de enige twee binnensporten die hij zal beoefenen, dat belooft hij… ; ))

Met zijn komst heeft VVOG er weer een rasvoetballer bij, een doelgerichte aanvaller, een onbevangen goaltjesdief, een gemotiveerde winnaar die zich wil bewijzen en die daarbij ook nog vrolijk, vriendelijk en goedlachs blijft.

Allemaal dit seizoen te zien op de Strokel, er zijn nog enkele kaartjes!

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief