Kennismaken met Yordi Grovenstein

1 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Kent u ze nog? Die klassieke buitenspelers met het krijt van de zijlijn aan hun schoenen. VVOG heeft er weer eentje. Yordi Grovenstein is de naam. Weliswaar (helaas) geen krijt meer aan de schoenen maar wel met de passeerbeweging, de snelheid, de flair en de voorzet die erbij hoort. Tegenwoordig hebben we ze vaak hangend, maar tot die categorie behoort Yordi niet echt.

Geboren in Harderwijk werd zijn talent al vroeg ontdekt. Hij speelde in de F-jes en E-tjes bij VVOG. Ging met zijn toenmalige trainer Peter Epe mee naar DVS’33 en werd daar weggeplukt door Vitesse. Daar speelde hij in de jeugdopleiding in de D1 en C1. Keerde weer terug naar DVS’33 en speelde aan de Sportlaan in Ermelo in de B1 en A1 totdat NEC langskwam. In Nijmegen mocht ie in de A1 en een enkele keer in Jong NEC zijn kunstjes vertonen. Uiteindelijk waren het de voetbalprofessoren van NEC die de conclusie trokken dat Yordi als voetballer zijn plafond had bereikt. Hij was uitgegroeid, de laatste blijkbaar noodzakelijke stap zat er net niet meer in, weg professionele carriere. Hij sloot weer aan bij DVS’33 dat juist in een snelle lift - waar meerdere spelers van buiten in stonden te dringen - op weg was naar de bovenste regionen van het Zaterdagvoetbal. Moeilijk om meteen op jonge leeftijd (19/20 jaar) een plek in de hoofdmacht te verwerven. Hij kreeg te weinig speelminuten om zich waar te maken en nu staat ie op de Strokel te popelen om in de derde divisie zijn opwachting te maken in het groen-wit.

Hij focust dus niet meer specifiek op een plekje in het betaalde voetbal, maar wel wil hij op het hoogst mogelijke amateur-nivo zijn wedstrijden spelen. VVOG biedt hem daartoe een kans. Hij is gecharmeerd van de voetbalvisie van de trainer, de trainingen zijn afwisselend, de groep competitief zonder dat het tot het door hem verafschuwde haantjes gedrag zoals in de professionele jeugdopleidingen komt. Het is een leuke groep, een (h)echt team waarvan de spelvreugde afstraalt. Hij voelt zich er prettig bij.

Yordi zoekt een voetbalomgeving waar het sociaal minder hard aan toegaat. Hij houdt niet van „mannetjes gedoe”/macho gedrag, individualisme en een instelling waar alles ten koste van de ander gaat. Hij heeft zeker een prestatieve instelling, maar dat dan wel in een gemoedelijke, gezellige sfeer met respectvolle omgang met elkaar.

Hoewel zelf niet zo van de planning, studeert hij aan de Universiteit van Utrecht Planologie. Nog twee jaar dan gaat ie zich melden bij een projectontwikkelaar of een gemeente om de boel eens goed te plannen. Als grootste hobby's noemt hij voetbal en vriendin. In beiden gaat zoveel tijd zitten dat er weinig andere hobby's overblijven. Lezen en studeren rekent hij niet tot zijn favoriete bezigheden. Hij is een doener en leeft in het moment. Eigenlijk precies zoals ie ook voetbalt.

Voetballen heeft hij niet van een vreemde. Vader Kees kon ook aardig ballen maar moest op doktersadvies stoppen. Hij leerde Yordi een echte linkspoot te worden. Een kunstje dat voor weinig trainers is weggelegd. Zo doet vader Kees overigens wel meer kunstjes/trainingen waar verholen kwaliteiten van mensen naar boven komen zie https://www.youtube.com/watch?v=osue50pJo_M

Als toekomstig planoloog bestudeert Yordi de wetenschap die zich bezighoudt met het optimaal benutten van de (openbare) ruimte. We wensen hem op de Strokel heel veel succes bij het optimaal benutten van de ruimte op links!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief