Kennismaken met Roelof de Groot

3 Augustus 2016 / Redactie / Algemeen

Twaalf jaar speelde hij in Geel Zwart en ineens staat ie daar op de Strokel in Groen-Wit. Het is toch even wennen voor zijn volgers. Zij zagen hem beginnen in de jeugd van FC Horst, waar hij tot de C1 speelde. Daarna volgde DVS’33 twaalf jaar lang.

Hij speelde en dolde aan de Sportlaan in Ermelo, sliep in een Geel Zwarte pyama, maakte er vele vrienden, had een schitterende tijd en haalde op 18-jarige leeftijd de selectie, zoals meerdere spelers van zijn talentvolle lichting. Daar stokte het echter.

Steeds meer spelers van buiten wisten zich een plek in het Ermelose keurkorps te veroveren, Roelof speelde te weinig om een echte kans te krijgen. En ineens staat ie op 21-jarige leeftijd zijn kekke kicksen onder te binden op de Strokel. Op zoek naar erkenning van zijn voetbalkwaliteiten.

De Strokel is overigens een plek die hem dierbaar is om de jeugdherinneringen die hij daaraan heeft. Daar stond ie (alleen als FC Horst niet thuis speelde) als kleine jongen met zijn vader Roefie en opa Roel op de sta-tribune te kijken naar de eerdere succes-elftallen van VVOG. In Harderwijk, in de visserij en in het voetbal, is de naam de Groot niet weg te denken. In Roelof zien we zeker iets terug van de voormalige topverdediger van VVOG Renger de Groot; zijn robuuste familielid waar geen spits prettige herinneringen aan heeft overgehouden.

Roelof is linksbenig. Hij kan centraal achterin, als linksback of als verdedigende linkermiddenvelder spelen. Hij ziet zichzelf het meeste kans maken op de linksback positie bij VVOG. Hij aast op de vacante positie van Lars Kerver, die dit jaar gestopt is met voetballen.

Zijn bezigheid buitenshuis is studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij zijn laatste jaar bachelor Bedrijfskunde doet. Binnenshuis werkt ie in de vakanties in de vis/palinghandel/palingrokerij (http://www.palingrokerijdegroot.nl) van zijn opa Roel en zijn vader Roefie de Groot, de voormalige pijlsnelle - zo u wilt, aalgladde - buitenspeler van FC Horst.

In die handel is het vaak hard aanpoten en maakt hij soms wel 55 uur per week in zijn vakanties. Mooier werk is er niet volgens Roelof. Vissen de kop afhakken en palingen uitroken. Zo werkte hij al rokend en koppensnellend een eigen autootje bij elkaar.

Zijn hobby's zijn; fitness, zijn vriendenkring, werken bij zijn vader in de vishandel en het opzoeken van gezelligheid. Met Roelof is er altijd een leuk praatje te maken en om hem heen zie je opvallend veel mensen met een lachend gezicht. Opgeruimd karakter dus. En daarbij is het mooie dat hij altijd alles serieus en volle bak doet. VVOG zal er profijt van hebben.

Met de kwaliteit van de selectie van VVOG zit het volgens Roelof wel goed. Handhaven moet geen probleem zijn. Hij treft bij VVOG wederom een uitstekende trainer, die duidelijk is in zijn keuzes en heel afwisselend traint. Met Henri Brink als steun in 1 op 1 gesprekken vindt hij het een prima duo. Hij heeft overigens al vele trainers gehad, maar voor hem steekt Henny in ’t Hof er bovenuit. Van hem heeft hij verreweg het meeste geleerd. In ’t Hof is volgens Roelof de grondlegger van de huidige successen van zijn vorige club.

Het kan in het jaar van de verse linkspoten (de Groot, Grovenstein, de Klein, Muller) een mooie linkerkant bij VVOG worden met de Groot en de Klein. Aan maten geen gebrek als ook Kort zich nog in de basis gaat spelen. Met Roelof de Groot heeft VVOG er weer een robuuste linkerverdediger bij die hopelijk op jeugdige leeftijd zijn plek kan veroveren bij VVOG; een van de weinige derde divisionisten waar de jeugd nog een kans lijkt te krijgen. Die kans moet voor Roelof een stuk gemakkelijker te pakken zijn dan die glibberige palingen thuis!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief