Kennismaken met Wesley de Klein

7 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Overal waar hij voetbalde is hij een vaste basisspeler geweest. Bankzitten? Hij weet niet eens hoe het moet.

Met zijn 29 jaar een vaste bespeler van de polder en uitgegroeid tot een vaardige geroutineerde hoofdklasse speler. Laatstelijk 4 jaar bij Flevo Boys in Emmeloord in de basiself. Leerde het spelletje in zijn geboorteplaats Lelystad bij Batavia ’90, speelde daar tot de D’tjes bij de 5de klasse zondagclub. De club waar dorst naar het bier eerder gelest werd dan dorst naar de bal. Hij vertrok naar Unicum waar hij tot zijn 17de voetbalde. Van zijn 18de tot zijn 24ste maakte hij lief (promotie) en leed (degradatie) mee bij ASVDronten. Zijn speelmakkers van toen - Wesley Bies, Jeremy de Graaf en Wilko Braam - komt ie nu weer tegen op het kortgeschoren kunstgras van de Strokel.

Wesley hecht aan warmte bij de club waar hij speelt. Dat goede gevoel heeft hij bij VVOG. Hij heeft het de eerste weken al uitstekend naar zijn zin. Acht het voetbalnivo hoog, voelt een gezamenlijke drive om nog beter te worden en met elkaar dit seizoen iets moois te laten zien. Ook weet hij als geen ander dat het tussen de oren goed moet zitten. Hij heeft geleerd dat je met uitstekende voetballers nog geen mentaal sterk team hebt. Bij Flevo Boys konden 6 wedstrijden achtereen gewonnen worden en de volgende 6 gewoon verloren ondanks de kwaliteitsspelers die er rondliepen.

Teammaten, met respect voor elkaars voetbalkwaliteiten, scherp houden zonder dat het leidt tot onderling geruzie, dat is de uitdaging. Zo wil hij teamsport bedrijven. Hij is van de 110% inzet, heeft een geweldig loopvermogen maar kan niet vertellen waar dat motortje te koop is. Hij is niet de lange afstandsloper die zich dagelijks afbeult langs de oneindige polderwegen. Met de gebruikelijke trainingen en af en toe wat fitness bouwt hij zijn conditie op. Waarschijnlijk longen als een paard, zei zijn dierenarts.

Wel is hij altijd een echte sportjongen geweest. Deed de opleiding voor sportdocent, maar het liep toch effe anders. Na de afronding van die studie vroeg zijn vader hem een tijdje mee te lopen in het bedrijf waarin hijzelf werkte. Wesley loopt inmiddels al drie jaar mee. En binnenkort zijn ze samen zelfs eigenaar van dat gespecialiseerd isolatiebedrijf in de utiliteitsbouw ( http://www.riweltie.nl/content/profiel.html) waarvoor een 60 tal mensen dagelijks specialistisch aan het isoleren zijn.

Voor hobby's niet heel veel tijd dus. De meeste tijd besteedt hij aan zijn familie. Hij is getrouwd met zijn dancing queen uit de polder, terwijl hij zelf overigens voor het edele dansspel met twee linkerbenen is toegerust. Ze hebben een dochtertje van 3.

Vader zal altijd en moeder soms zijn wedstrijden op de Strokel bezoeken. Hij heeft een broer van een meter of 2, die als keeper ver voor zijn hoogtepunt bij Unicum in Lelystad is gestopt.

Thuis hebben ze er geen enkele moeite mee dat Wesley in het voetbal zijn uitlaatklep vindt. Hij is toch iets minder uitstaanbaar als ie zijn energie niet kwijt kan. Dus waarom ook niet, denken ze thuis in de polder. En VVOG? Dat heeft er een ervaren linker verdedigende middenvelder bij die met zijn grote loopvermogen een welkome toevoeging zal zijn aan het aanwezige verdedigende maar ook zelfs aanvallende (wondergoals scorend) potentieel. Zie http://junioren.voetbal.nl/article/37351/wondergoal-van-wesley-moment-van-de-week

Hief hij in vroeger tijden strijdliederen aan op de F-site van Ajax, die tijd is voorbij. Maar let op.

We gaan nog heel veel van hem horen, wanneer hij zijn voeten laat spreken.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief