Kennismaken met Tim Muller

12 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Kind van zijn club, vanaf zijn 6de daar contributie betaald, de laatste 8 jaar vaste waarde in het eerste, de aanvoerder van Sparta Nijkerk en nu gooit ie een zwarte VVOG-sporttas op de grote hoop voor de kantine op de Strokel in Harderwijk.

Moet vreemd voor hem zijn en dat is het ook, beaamt hij. Maar hij geniet de eerste weken volop in zijn nieuwe voetbalomgeving. Die omgeving heeft hem aangenaam verrast. Hij traint en voetbalt met plezier in een team dat door de manier van voetballen hem in staat stelt om ook zelf lekkerder te voetballen. Tim houdt van het opbouwend verzorgd voetbal dat VVOG probeert te spelen. Daarin voelt ie zich prima op zijn plaats (linker centrale verdediger). Hij heeft een goede inspeel-pass, is fysiek- en kopsterk (bijna 2 meter met kuif), mag graag van achteruit opkomen en af en toe stiekem een doelpuntje meejatten. Hij apprecieert de manier waarop het team gevormd is en wordt. Vooraf ontspannen en veel lachen, maar bij een wedstrijd de knop om. Bloedserieus. Dan is het een (h)echt team. Hij voelt zich er prettig bij.

Met zijn 8 jaren topamateur voetbal op zaterdag neemt hij een vracht aan ervaring mee. Hij maakte alles mee, kampioenschappen, periodetitels, promoveerde 2 maal naar de topklasse maar donderde er ook twee keer weer uit. Hij is erdoor gevormd, maar altijd de koele kikker gebleven zoals ie ook oogt. Je maakt hem de pis niet lauw. Onze Mister Cool Boy. Soms oogt dat wat nonchalant en laconiek. Dat weet ie van zichzelf. Maar neemt u van hem aan, dat dat gezichtsbedrog is. Met zijn winnaarsmentaliteit gaat ie voorop in de strijd.

Hij ziet bij VVOG een grote uitdaging; het achterin hartstikke dicht (de nul) houden. Omdat het vooraan wel goed zit met het scorend vermogen, zou VVOG dus…. We gaan het zien.

Hobby’s zijn voetbal op tv kijken, gezelligheid opzoeken met zijn vrienden, als Feyenoordfan af en toe een thuiswedstrijd bezoeken in de Kuip en een potje darten met zijn Sparta-vrienden in zijn vaste Nijkerkse kroeg. Hij is een tevreden mens met zijn eigen appartement, zijn vriendin en zijn vrienden onder handbereik, en nu dus die nieuwe uitdaging bij VVOG in Harderwijk. Zijn eenvoud, rust, uitstraling, stabiliteit, recht door zee mentaliteit; je ziet hem zo ook voetballen.

Als het over voetbal gaat, heeft Tim een eigen mening. Hij heeft enig recht van spreken na 20 jaar voetbal waarvan 8 jaar op top-amateur nivo. Zo kwalificeert hij het merendeel van de trainers die hij gehad heeft als zeer matig. Hij heeft maar een paar echt goeie meegemaakt. De trainers van zijn nieuwe club schaart hij gelukkig onder de laatste. Zij hebben een echte voetbalvisie van waaruit geoefend wordt en wedstrijden gespeeld. Dat heeft ie vroeger teveel gemist.

Tim is geboren en getogen Nijkerker. Onze koele kikker werkt daar bij een grote hengelsportzaak. Zijn vader komt uit Amsterdam en zijn moeder uit Nijverdal. Blijkbaar zijn ze elkaar tegemoet gereden en in het midden gestopt. Zijn twee broers waren op weg naar het eerste van Sparta Nijkerk maar zijn bij het 8ste blijven steken.

Met wat inschikken kunnen de ouders van Tim ook nog wel plaatsnemen op de ouders-tribune bij VVOG. Vader zal er zijn wanneer zijn werk, hij knipt kaartjes, het toelaat. Moeder komt bij mooi weer.

Het spelen van (regionale) derby’s vindt ie prachtig. Hoe meer mensen, hoe leuker. Het onder druk voetballen brengt het beste in hem naar boven. Hij speelde ze jarenlang tegen NSC, SDCP, Eemdijk, Spakenburg en IJsselmeervogels. Die tegen DVS’33 staat al geel gearceerd in zijn agenda (5 november a.s en 8 april 2017, schrijft u mee?).

Hij zal er dan ook weer staan als rots in de branding en, geluk voor VVOG, meestal staan dat soort rotsen er jaren!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief