Kennismaken met Hein Kort

24 Augustus 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Een ding is zeker, hij staat altijd opgesteld. In de derde helft, dat is zijn helft. Soms ook wel in de tweede, dan valt hij in en scoort. Je wilt hem er als coach maar wat graag bij hebben. En denk niet dat ie verzaakt. Serieus op trainingen en partijtjes, daarbuiten de gezellige gozer waar een pilsje voor lijkt uitgevonden. Kijk uit dat er niet ergens een computer met een passende geluidsinstallatie in de buurt is! Hij technoot en apres skied iedereen de tent in. Vraag Hein maar naar de sunny side of the street (zie video). Hij weet hem zonder Tom Tom te vinden.

Hoewel geboren in Amstelveen, waar moeder er vaak uit vloog als stewardess en vader eerst als fysio en later als technisch directeur voor de KNAU werkte, is Hein - na zijn verhuizing op 5 jarige leeftijd naar Zeewolde - nu helemaal op zijn plek in Harderwijk en op de Strokel.

Hij voetbalde zijn hele jeugd in Zeewolde totdat hij op 21 jarige leeftijd door Nick Doppenberg werd overgehaald bij VVOG te komen spelen. Hij speelde 4 jaar in de selectie, groeide met trainer Wim Kroes van het 2de door naar het 1ste en dartelde daarna nog wat rond bij clubs in de buurt. Toch bleef VVOG de club waar hij zich het meest thuis voelde. Zijn vrienden speelden er en dus koos hij op 28 jarige leeftijd - en nu definitief - voor de Strokel.

Hein is de selectiespeler die zich optrekt aan het spelnivo van anderen. Niet andersom, daar voelt ie zich net niet goed genoeg voor. Hij wordt in de ambitieuze voetbalomgeving van VVOG uitgedaagd en heeft het er zo naar zijn zin, dat ie op de Strokel zijn pensioen gerechtigde voetballeeftijd belooft te gaan halen. De huidige selectie noemt ie een supergroep waarin alle gezindten vertegenwoordigd zijn en ook echt samensmelten. Hij vindt dat prachtig en hoopt zelf ook zijn steentje aan het succes te mogen bijdragen. Hij schaart zich onder het leger der minutenmakers.

De afgelopen jaren is ie als voetballer gegroeid, rustiger geworden, tactischer (Dwight Lodeweges en zijn eigen vader noemt ie zijn echte helden), paniekeert minder, speelt volwassener en legt zichzelf minder druk op.

Hij speelt als tweebenige nummer 10, heeft een goede steekpass en dribbel. De snelheid in zijn eerdere jaren als buitenspeler is ie in al die voetbaljaren onderweg een beetje kwijt geraakt.

Op derde divisienivo wordt om hoge handelingssnelheid gevraagd. Dat heeft ie graag omdat bij teveel tijd om ergens over na te denken het bij hem nog wel eens fout wil gaan. Hij zegt het met een eerlijkheid en openheid die hem kenmerkt.

Zijn hobby’s zijn muziek, technofestivals bezoeken met zijn vrienden, fitness, zijn Harderwijkse vriendin waar hij drie jaar mee samenwoont, en in het weekend na het voetballen biertjes drinken. Hij spreekt iedere keer „biertjes” zo liefdevol uit, dat je er dorst van krijgt.

Momenteel maakt hij zijn studie HBO Communicatie af. Studeerde eerst in Amsterdam HBO Media en Informatie Management. De omgeving was daar evenwel iets te uitdagend waardoor hij koos voor een baan in de kleding-branche. Zijn stage in zijn huidige opleiding liep hij bij Vingino, waar hij twee jaar voor bleef werken. Nu is hij daar gestopt om zijn studie af te ronden en zich daarna een plekje te veroveren in de wereld van de grote modemerken.

Hein is de man van de communicatie, maar ’s morgens effe niet. Hij is de man van het happy hour en een happy man als ie zichzelf mag zijn. Dat mag ie thuis en bij VVOG. Het „Hein zijn” kost veel energie maar hij en zijn omgeving krijgen er hartstikke veel voor terug. Gouden gozer voor zijn omgeving. Hein is te boeken voor feesten en voetbalpartijen.

 


On the sunny side of the street

Louis Armstong

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief