Kennismaken met Denilcon Ramazan

9 September 2016 / Redactie / Nieuws van het eerste

Soms laat de opkomst van een artiest op zich wachten. Vaak een voorbode voor een fantastisch concert. Onze nieuwe voetbalartiest uit Zeewolde kende dat kunstje blijkbaar ook. Hij ging eerst uitgebreid (met goedvinden van VVOG) op een welverdiende backpack-vakantie naar Thailand alvorens zich voor het Harderwijkse publiek te melden. Dat wekt verwachtingen. We hebben het over Denilcon Ramazan.

Met zijn 21 jaar een van de nieuwe jonkies van VVOG. Polderjongen vanaf zijn eerste huilbui. Voetbalde al op 5-jarige leeftijd bij Zeewolde. Maakt dit jaar de overstap naar de overkant. Welbewust, weloverwogen, passend bij de manier waarop hij zijn beslissingen neemt. Hij was toe aan een volgende stap. Het was „Nu niet, dan nooit niet”.

Na al een jaar of 3 een van de „mannetjes” in het eerste van Zeewolde te zijn geweest, ging hij dus in op de avances van hoogvlieger VVOG. Benieuwd als ie is hoever zijn kwaliteiten kunnen reiken.

Zijn late instroom heeft hem natuurlijk op achterstand gezet. Hij is aan de inhaalrace bezig. Vooralsnog de eerste minuten in het tweede en hopelijk sluit ie aan bij het leger van minuten-makers in het keurkorps. De eerste weken heeft ie het fysiek zwaar gehad. Het is echt wennen aan zijn nieuwe voetbalomgeving. De voetbal-tactische trainingen zijn voor hem van een nieuwe, veel hogere, orde. Dat is echt aanpassen. Daar is hij heel eerlijk in, zoals in alles overigens.

Hij wil verdedigend beter worden. Als voormalig snelle rechtsbuiten is ie gehaald voor de rechtsachter-positie. Aanvallen hoef je hem niet meer te leren. Maar verdedigend zit ie naar eigen zeggen nog in de brugklas. De brugpieper hoopt dat zijn oudere ploeggenoten hem zijn foutjes vergeven.

De vraag welke kwaliteiten hij meebrengt beantwoordt Denilcon heel bescheiden. Hij ontkent niet dat ie snel is en altijd hard werkt. En misschien ook wel eens lekker; hij is geen ingewikkeld persoon. Grenzen verleggen doet ie graag om het beste uit zichzelf te halen. Hij is realistisch ambitieus.

Zijn roots liggen in Suriname waar zijn moeder vandaan komt en in Curacao waar vader geboren is. Sport zat in de familie. Oom en opa waren bekende Surinaamse voetballers. Vader raakte hem lekker bij het honkballen. Moeder is minder sportief maar bedreef haar topsport bij de opvoeding van Denilcon en zijn zusje. Vader gaat hem iedere thuiswedstrijd op de Strokel aanmoedigen. Soms zal daar ook de basketballende neef van Denilcon staan waarvan hij de wijze les opstak; ‚Je bent pas goed genoeg als je gevraagd wordt”. Het eerste begin is er dus.

Hij studeert momenteel Sport en Bewegen, maar ziet meer kans voor zichzelf op een werkplek wanneer hij doorstudeert in de financieel administratieve richting. Denilcon doet al wat financiële vingeroefeningen. Hij is een dag in de week projectontwikkelaar. Hij koopt huizen op maar is daarbij geen lieverdje. Concurrenten draait ie een loer door ze achter de tralies te werken. Hij schept er zo genoegen in zich al dobbelend een weg naar de rijkdom te banen. Met zijn vrienden speelt hij wekelijks Monopoly tot diep in de nacht. Hoe langer, hoe leuker. Kom er nog maar eens om in de huidige digitale game-wereld!

VVOG heeft er weer een talentvolle voetballer uit de regio bij, die zichzelf de tijd geeft om een vaste waarde te worden in het eerste. Met zijn voetbalkwaliteiten, zijn bescheidenheid, zijn leergierigheid, zijn nuchterheid, zijn prettige persoonlijkheid en het besef dat er nog het een en ander te leren is, moet de kanskaart op die rechts-achterplek toch bijeen te dobbelen zijn.

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief