3e plaats tijdens debuut Strijd der sportverenigingen

20 September 2016 / Redactie / Algemeen

Op vrijdag 16 september werd voor de 5 e keer de Strijd de Sportverenigingen gehouden. Voordat de strijd losbarstte was er s’middags een open beachactiviteit, waar we met onze Dolfijntjes en Orka’s bij aanwezig waren. Ondanks de geringe opkomst was het qua VVOG promotie een geslaagde middag, er werd lekker gevoetbald op het strand.

Nadat de wethouder Christianne v/d Wal namens de organisatie het openingswoordje om 18.00 uur had gehouden werd de start van het evenement officieel geopend, ditmaal voor het eerst op het strandeiland bij Walhalla en ook voor het eerst dat VVOG mee deed. Namens VVOG deden de meiden van VR1 en de mannen van heren 4 mee!

De overige deelnemende verenigingen waren Unitas, de Mezen, VVH, Rebound en Dolphins (rugby). De strijd der sportverenigingen is een initiatief van de gemeente Harderwijk, die daarmee de aftrap van de nationale sportweek in luidde! Dit evenement wil men jaarlijks terug laten keren, met als doel om de onderlinge verenigingen dichterbij elkaar te brengen op zowel het sportieve als sociale vlak.

Op het strandeiland werd er gebeachvolleybalt, beachkorfbal en beachrugby in twee poules, een dames poule en een heren poule. Bij ieder onderdeel werd 2 maal gestreden tegen andere verenigingen, als snel bleek dat de dames van VVOG super fanatiek waren en echt voor de winst gingen. De heren waren zeker net zo fanatiek, maar hadden zware tegenstand, met name de rugby heren bleken moeilijk te verslaan.

Uiteindelijk werden de VVOG dames 1e in de poule en mochten ze het finale spel tegen de korfbaldames spelen. Het finale spel was een ouderwets potje beach-trefbal. Mede door het fanatieke publiek werd het een bloedstollende finale, waarbij soms de grenzen van het sportieve werden overschreden, het toonde maar weer eens aan hoe fanatiek onze dames waren en dat ze niet wilde verliezen. Het was tot het laatst toe spannend, de strijd ging gelijk op, helaas waren de Unitas dames net iets beter en geraffineerder en wonnen zodoende het finale spel.

Doordat de VVOG heren in hun poule 5 waren geworden, maar wel hun trefbal wedstrijd tegen de Mezen glansrijk wonnen, werden wij als VVOG overall 3e van de 6 deelnemende verenigingen. Al met al een super leuke, sportieve avond, waarbij het groen/wit van VVOG straalde op het strandeiland.

Volgend jaar zullen we zeker weer aanwezig zijn om te strijden tegen de andere verenigingen.

Ik wil uit naam van VVOG de dames van VR1 en de heren van het 4 e bedanken voor hun deelname, jullie hebben de vereniging fantastisch gepromoot. Volgend jaar gaan we voor de winst!

 

Jack de Fluiter
Lid jeugdcommissie

Strijd der Sportverenigingen

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief