Nieuws van de kantinecommissie

27 September 2016 / Redactie / Algemeen

Op maandagavond 26 september heeft de kantineploeg van de zaterdagmiddag een meeting gehad. Er waren klachten van de gemeente over de handhaving van het alcoholbeleid van de vereniging.

Om de puntjes nog eens op de “ i “ te zetten was nagenoeg de hele ploeg aanwezig. Als eerste werd er gewezen op het feit, dat het wettelijk niet is toegestaan om alcohol te schenken aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd van een klant is het barpersoneel verplicht om te vragen naar een legitimatiebewijs. Dit is natuurlijk bekend bij alle leden van de zaterdagmiddagploeg en gelukkig had de gemeente daar ook geen klachten over.

Daarnaast heeft VVOG een Huishoudelijk Reglement met daarin de bijlage “Huis- en gedragsregels over alcohol … in de sportkantine”. Hierin staat duidelijk vermeld dat het bestuur wil voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan het barpersoneel verdere verstrekking van alcoholhoudende drank weigeren. Dit is een zware verantwoordelijkheid voor het vrijwillige barpersoneel en zij zullen deze beslissing niet lichtvaardig nemen. Maar voor de veiligheid van de verenigingsleden en andere deelnemers in het verkeer zullen zij niet schromen om hiervan gebruik te maken.

Vervolgens werden nog enkele andere organisatorische zaken afgehandeld.

Daarna werd Otto Kelderman bedankt voor zijn jarenlange inspanningen voor VVOG als coördinator van de kantine. Om hem moverende redenen heeft hij dit coördinatorschap neergelegd. Hij blijft gelukkig wel actief als barvrijwilliger. Jan Jansen is bereid gevonden om het coördinatorschap voor de kantine over te nemen voor de duur van het seizoen. Feitelijk komen hiermee de kantineploegen van de zaterdagmorgen en de zaterdagmiddag onder eenhoofdige leiding. Na een evaluatie aan het eind van het seizoen zal worden bepaald hoe we hier verder mee gaan. Wij bedanken Jan Jansen dat hij deze taak op zich wil nemen en wensen hem daarbij veel succes.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief