ZAVO en Veiligheidsteam gaan meer samenwerken

25 April 2017 / Redactie / Algemeen

Het seizoen 2016-2017 is het seizoen van vernieuwingen en nieuwe uitdagingen. Spelen in de derde divisie, nieuw en frisbloed bij de ZAVO en de introductie van een team Veiligheid & Toezicht (Veiligheidsteam). Dat laatste heeft mede door de licentie eis van de KNVB een zichtbaardere rol gekregen.

Was dat nodig? We hebben prima supporters en door de jaren heen een goede naam opgebouwd. Toch werden er wat veranderingen gevraagd en met als belangrijkste opdracht het professionaliseren en certificeren van de Veiligheidsorganisatie. Heeft dat voor onze supporters (veel) veranderingen gebracht? Het antwoord hierop is nee. Zaken zijn iets strakker geregeld en de gemeente, politie, brandweer en KNVB kijken over onze schouders mee.

Een andere belangrijke licentie eis was het verkrijgen van een Veiligheidsverklaring van de burgemeester. Daar hingen voor onze vereniging wel aanpassingen en verplichtingen aan vast. Je snapt dat de burgemeester niet zomaar een handtekening plaatst. Die wil er eerst van overtuigd zijn dat we aan alle veiligheidseisen hebben gedacht en verplichte aanpassingen voor wat betreft de veiligheid hebben uitgevoerd. Dat is zo logisch als het maar kan.

Nieuwe mensen, moderne tijd andere inzichten en nieuwe regels stonden centraal bij het vormen van zowel de ZAVO als het Veiligheidsteam. Ook een supportersvereniging heeft een verantwoordelijkheid en daar loopt het nieuwe bestuur niet voor weg.

Een nieuwe start bied ook weer nieuwe kansen. Zo hebben de coördinatoren Richard en Antonio de nieuwe situatie aangegrepen om met de nieuwe bestuurders van de ZAVO naar de toekomst te kijken en te praten over een goede samenwerking. Dat alles in het belang van VVOG en niets anders.

De ZAVO is een vereniging binnen de vereniging en de veiligheidsorganisatie hangt rechtstreeks onder de voorzitter van VVOG.

We zijn met elkaar verantwoordelijk voor onze supporters bij de thuis- en uitwedstrijden. We maken afspraken over sfeeracties en speciale activiteiten voor, tijdens en na de wedstrijden. Beide afdelingen van onze club hebben hun koers het afgelopen seizoen aangepast en dienen één gemeenschappelijk belang. Dat belang is het in stand houden van onze goede naam, de veiligheid van de supporters en voorkomen van excessen die de club op welke wijze dan ook negatief beïnvloeden of schaden.

We gaan met elkaar goede afspraken maken over sfeeracties en gedragsregels opstellen. Ook komt er een regelment voor de bus- of bootreis naar uitwedstrijden, aldus Sjaak Bouwmeester de voorzitter van de ZAVO. Vuurwerk is verboden en dat zal ook door de ZAVO worden uitgedragen. Wij tolereren geen vuurwerk. Het lijkt leuk maar er komt alleen maar ellende van, aldus Sjaak en Arend. De gevolgen van zogenaamde sfeervolle rookpotten hebben we weer kunnen zien in de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen zondag. Ook bij IJsselmeervogels kunnen ze er inmiddels over meepraten.

Klik maar eens op onderstaande link en dan weet je waarvoor het maken van goede afspraken en controle van belang is.

http://www.ijsselmeervogels.nl/nieuws/supporters/forse-boete-voor-vuurwerk-absoluut-vuurwerkverbod

Bij overtreding van regels door een lid van de supportersvereniging worden de ogen niet gesloten en zal ook de ZAVO zich beraden over een sanctie of in het ergste geval een royement. De financiële gevolgen van die zogenaamde mooie sfeeracties (rookpotten en vuurwerk) kunnen wij als club niet dragen. Bij de laatste wedstrijd in Ermelo had de ZAVO geïnvesteerd in confetti shooters. Dat is volgens Antonio is goed voorbeeld van bewust bezig zijn en een positief visitekaartje voor de club.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief