Boes volgt VVOG vanuit huis

13 Oktober 2008 / Redactie / Algemeen




door Henk Jansen. maandag 13 oktober 2008 | 05:50 |
bron De Stentor

HARDERWIJK - Via een sms'je werd Jan Boes zaterdagmiddag op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen bij het duel tussen VVOG en het bezoekende SVZW. De nederlaag van 2-0 tegen de ploeg uit Wierden vond de inmiddels vertrokken trainer van de Harderwijkers bepaald niet leuk.

Maar dat hij op dezelfde middag noodgedwongen werkeloos thuiszat in Almere, vond hij nog veel erger. ,,Jammer dat ik niet bij de jongens kan zijn. De geur van de kleedkamer mis ik nog het meest.''

Boes wilde niet veel woorden meer vuil maken aan de geëscaleerde serie anonieme bedreigingen aan zijn adres, die hem vorige week tot opstappen bij de eersteklasser dwong. Vanavond belegt de clubleiding van VVOG een informatieavond over deze zaak. Boes zal daarbij niet aanwezig zijn.

Nadat het een aantal weken stil was gebleven rond Boes, sloeg het noodlot vorige week maandag weer toe voor de Almeerder. Zijn bij sportpark De Strokel in Harderwijk geparkeerde auto was bekrast met een scherp voorwerp. Het was een nieuw persoonlijk drama. Dat werd een paar dagen later gevolgd door weer een nieuwe dreigbrief, die op zijn huisadres werd bezorgd. Voor slachtoffer Boes, die van beide recente voorvallen aangifte heeft gedaan, was er geen weg meer terug.

Zaterdag nam assistent-trainer Richard Pel de honneurs waar. Hij kon niet voorkomen dat VVOG een pijnlijke nederlaag leed. Jubilaris Martijn Blom, die zijn 150ste wedstrijd speelde voor de Harderwijkers, geloofde niet dat het vertrek van Boes van invloed was op de verloren partij. ,,Het slaat helemaal nergens op wat er allemaal is gebeurd. Maar verder kun je er weinig aan doen.''

Op de inzet van VVOG viel weinig aan te merken. De hardwerkende ploeg kwam kwaliteit tekort, duellerend met de met veel meer techniek gezegende bezoekers. Toch bleef het lange tijd opvallend stil voor de beide doelen. Het bleef bij speldenprikken. Zoals in de 30ste minuut, toen VVOG'er Rick Boersma, na een voorzet van Peter Blom, de bal over kopte.

Op slag van rust sloeg SVZW toe. Niels ten Hoeve stuurde met een fraaie steekpass Jakko Slot op pad, die alleen voor VVOG-keeper Fabian Bouwman geen fout maakte. Een bittere pil voor de thuisploeg. Temeer daar Slot zich voor het seizoen in eerste instantie had aangemeld bij VVOG.

De tweede helft was ongeveer halverwege, toen de bezoekers opnieuw scoorden na een foutje van Bouwman. De anders zo betrouwbare keeper talmde met ingrijpen na een voorzet, waarvan Martijn Maris simpel profiteerde.

Verdediger Blom hield na zijn jubileumwedstrijd moed. ,,We moeten even in de wachtkamer plaatsnemen.''

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Lees bericht

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.

Nieuwsoverzicht Archief