VVOG in finale verslagen door Urk

31 December 2008 / Redactie / Algemeen

Door webredactie

In het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van Vebo ’78 wist VVOG de finale te bereiken.

In de poule was VVOG ingedeeld bij Urk, v.v. Eemdijk en de zaalvoetballers van Vebo ’78.
De eerste wedstrijd tegen Urk eindigde in een gelijkspel. VVOG kwam al snel op voorsprong maar verspeelde in de laatste minuten de voorsprong.

In de wedstrijd tegen de v.v. Eemdijk stond VVOG twee minuten voor tijd nog voor met 2- 0. In de laatste minuut wist Eemdijk nog langszij te komen. Gelukkig voor VVOG werd in de laatste seconde alsnog de winst gepakt met 3 – 2. Tegen de zaalvoetballers van Vebo ’78 leek het erop dat gelijkgespeeld zou worden, maar nu werd in de allerlaatste seconden met 1 – 0 verloren. Waardoor VVOG in wedstrijdpunten gelijk eindigde met Vebo ’78.

Omdat VVOG meer doelpunten had gescoord (extra punt per doelpunt) en de shoot outs beter had genomen werd VVOG toch nog tweede in de poule achter Urk.

In de andere poule werden zowel Spakenburg als IJsselmeervogels uitgeschakeld. IJsselmeervogels kwam met een veredeld junioren team uit. Geen enkele selectiespeler deed mee en werd daardoor dan ook kansloos laatste in de poule.
Jammer voor de organiserende zaalvoetbalvereniging Vebo ’78 en de betalende toeschouwer.
Dan maar beter een vereniging uitnodigen die het toernooi wel serieus neemt.
Eerste in deze poule werd Nunspeet (beste team van het toernooi) en tweede werd Zuidvogels

In de halve finale werd eenvoudig met 4 - 1 gewonnen van Zuidvogels uit Huizen. Het deed Paul Kalapnatsingh duidelijk goed om zo ruim te winnen tegen zijn oude club.

Nunspeet verloor de halve finale tegen Urk door het nemen van strafschoppen.
In de finale stond VVOG opnieuw tegen het stug verdedigende Urk. Lang bleef het gelijk.
Maar toen Urk één maal had gescoord werd het ook snel 3 – 0 omdat VVOG moest komen en Urk dankbaar gebruik maakte van de ruimte die daardoor ontstond.

Opvallend was dat Adams Sarkodie tot beste keeper van het toernooi werd gekozen.