Laatste nieuws over het kunstgras.

21 Februari 2009 / Bestuur VVOG / Algemeen




door bestuur VVOG

Uit de reacties die we als bestuur de laatste tijd hebben gehad is duidelijk geworden, dat leden de goedkeuring van de contributieverhoging voor het kunstgras vooral koppelen aan het gelijktijdig aanleggen van hoofdveld én oefenhoek(en) en we meer mogelijkheden moeten krijgen om de kosten te dekken uit betere verhuurmogelijkheden.

Op 16 februari heeft het bestuur opnieuw overleg gehad met de gemeente omdat de globale prijzen voor het hoofdveld en de oefenhoeken bekend waren. In dat gesprek werd duidelijk dat het 5e generatie kunstgrasveld als optie afvalt omdat het te duur is. Voor het geld kan er wel een verbeterde 3e generatie kunstgrasveld worden aangelegd maar er blijft dan geen geld over om gelijktijdig in 2009 een oefenhoek aan te leggen. De aanleg van de oefenhoek kan mogelijk wel een jaar vervroegd worden naar 2010. De gemeenteraad moet daarmee dan in november 2009 akkoord gaan; een garantie dat het er komt is er dus niet.

De wethouder zag in de verminderde sponsorinkomsten en hogere onvermijdbare kosten geen aanleiding om de eigen bijdrage te verlagen en ook het vergroten van zeggenschap over de verhuur aan derden blijft vooralsnog niet bespreekbaar.
Andere mogelijkheden om door samenwerking en zelfwerkzaamheid kosten te besparen of effectiever met de beschikbare ruimte om te gaan kunnen vanwege de tijdsplanning ook niet aan de orde worden gesteld. En dan is er nog het aspect van de BTW. De gemeente moet nog onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de BTW te compenseren. Als dat lukt scheelt dat veel geld maar het is onvoldoende om in 2009 ook de oefenhoek(en) mee te nemen.

Er zijn feitelijk dus nog een aantal factoren die –zouden we meer tijd nemen om ze beter te onderzoeken-  voor zowel VVOG als de gemeente, tot een win-win situatie zou kunnen leiden. De wethouder acht zich echter gehouden aan de uitvoering van het beheersplan. Om er voor te zorgen dat de aanleg per 1 juni kan beginnen moeten er nu spijkers met koppen worden geslagen.
Als de Algemene Ledenvergadering zou besluiten niet akkoord te gaan met de eigen bijdrage, dan vloeien de gelden weer terug naar de algemene middelen en kan dat ook consequenties hebben voor de aanleg van een kunstgras oefenhoek.

Het bestuur vindt dat zowel voor VVOG als voor de gemeente dan sprake is van een gemiste kans. Voor VVOG omdat daarmee een duurzame verbetering van de voorzieningen voor alle leden om zeep wordt geholpen. Voor de gemeente omdat besparingen door zelfwerkzaamheid, kostenvoordeel door een gelijktijdige aanleg van hoofdveld en oefenhoek, de verlaging van noodzakelijke investeringen door een effectiever gebruik van de ruimte en het beeld van een sportminnend beleid ondergeschikt worden gemaakt aan het halen van een tijdsplanning. Met een goed verhaal en een constructieve samenwerking zouden zowel VVOG als de gemeente de handen ineen moeten slaan om in 2010 zowel het hoofdveld als de oefenhoek te realiseren. We zijn benieuwd of de leden dat aanstaande dinsdag met ons eens zijn.

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief